Vinete coapte cu parmezan

Vinete coapte cu parmezan

Vinete coapte cu parmezan. Suna bine. Arata bine. Multora nu le plac vinetele altfel decat in salata sau in zacusca. Insa iata o reteta de vinete coapte cu parmezan care ar putea sa induplece chiar si pe cei care nu agreeaza vinetele deloc.

Vinete coapte cu parmezan

Vinete coapte cu parmezan

Vinete coapte cu parmezan. Suna bine. Arata bine. Multora nu le plac vinetele altfel decat in salata sau in zacusca. Insa iata o reteta de vinete coapte cu parmezan care ar putea sa induplece chiar si pe cei care nu agreeaza vinetele deloc.

Loading...

Cel mai mare truc cand vine vorba de vinete, este cum sa scapi de gustul amarui al acestora inainte de a te apuca sa le gatesti. Ei bine, problema rezolvata! Tot ce aveti de facut este sa taiati vanata in rondele, le presarati cu sare si le asezati pe un servetel la loc racoros. Le lasati acolo pret de 30-90 de minute. Veti observa cum ies picaturi din ele pe care le puteti sterge mai incolo, inlaturand astfel si excesul de sare.

In loc sa prajim rondelele, le vom da prin ou si apoi prin pesmet. Stropiti-le cu cateva picaturi de ulei de masline. Se coc la cuptor pana devin crocante, in jur de 20 de minute. Chiar nu e nevoie de mai mult ulei.

Odata ce sunt gata rondelele de vinete, se aseaza intr-un vas de yena pe un pat de sos de tomate generos. Se rade parmezan deasupra si se asezoneaza cu busuioc din belsug. Se da la cuptor pentru 20 de minue pana cand totul se coace si se topeste cascavalul.

Reteta clasica de vinete coapte cu parmezan presupunea ca rondelele de vinete sa fie prajite in ulei. Am inlocuit acest lucru folosind cuptorul. Economie de ulei plus sanatate. Reteta este gata in aproximativ 50 de minute, timpul efectiv de lucru fiind de numai 10 minute, restul tine de asteptare cat timp totul este la cuptor. Daca insa tineti cont si de faptul ca poate ati dori sa eliminati gustul amar, atunci minutele de pregatire cresc. Insa nu este o risipa atata timp cat gatesti sanatos si delicios pentru familia ta!

Vinete coapte cu parmezan, usor si gustos!

 

Loading...