Vecina m-a chemat azi sa gust un drob facut dupa o RETETA SPECIALA de-a ei. Avea un gust foarte bun. Cand mi-a zis ca nu pusese deloc carne, nu mi-a venit sa cred. I-am cerut pe loc RETETA

Loading...

Ingrediente:

5 legaturi de ceapa verde

150 g de orez

6 oua

Loading...

1 legatura de marar

1 legatura de patrunjel

3 linguri fulgi de cartofi

200 g bulion de rosii

1 lingura de mirodenii

300 g ciuperci

1 morcov

2 ardei capia

piper

1 foaie de dafin

sare

Mod de preparare:

Se curata, se spala ciupercile, ardeii, morcovul si intr-o cratita cu apa si putina sare se fierb 20 de minute. Dupa ce legumele au fiert le punem intr-o strecuratoare la scurs si le trecem prin masina de tocat.

Spalam, curatam si tocam ceapa si intr-o craticioara cu putin ulei si o cescuta de apa o punem pe foc sa se inmoaie. Alegem orezul de impuritati si il spalam in mai multe ape.

Punem orezul la fiert pentru 15 minute. Daca orezul dupa fierbere mai are apa o scurgem si-l lasam sa se raceasca. Spalam si tocam verdeata. Intr-un vas mai mare punem legumele, orezul, ceapa, verdeata, piper si potrivim gustul cu sare.

Amestecam toate ingredientele bine. In bulion punem putina apa, fulgii de cartofi, mirodenia le amestecam bine si le punem peste compozitie amestecandu-le si pe acestea.

Batem ouale bine si le amestecam in compozitie. Ungem o tava termorezistenta, asezam pe fundul ei hartie de copt si punem compozitia in ea.

Incalzim cuptorul si punem tava cu drobul de legume in el pentru 45 de minute. Cand drobul de legume s-a rumenit, oprim focul si scoatem tava din cuptor. O lasam putin sa se taceasca si taiem drobul in patrate. Drobul de legume poate fi servit cu smantana cald, dar si rece.

Loading...