Unguent natural pentru afectiuni reumatice, nevralgii si inflamatii

Loading...

Uleiurile esentiale pot fi utilizate cu succes in terapia durerilor musculare, de articulatii si reumatice datorita proprietatilor antiinflamatorii, calmante si de stimulare a circulatiei sangvine. Iata un unguent pe baza de ule­iuri aromate din ienupar, eucalipt, menta si lavanda, foarte bun in afectiunile reumatice, nevralgii si in in­fla­­matii. Efectele sunt rapide si, in plus, poate fi folosit in paralel cu medicatia alopata.

Unguent pentru calmarea durerilor si a inflamatiilor: Se amesteca intr-o sticluta de 100 ml: o pipeta de ulei volatil de ienupar, o pipeta de ulei volatil de eucalipt, o pipeta de ulei volatil de menta si o pi­peta de ulei volatil de lavanda (se poate pune mai mult sau mai putin, depinde de intensitatea bolii. Pipeta sa fie mica, cumparata de la farmacie, cu para de cau­ciuc.

Pes­te amestecurile de uleiuri volatile se toarna putin alcool etilic de 87°, sau de 96°, caci dizolva mai bine ule­iurile volatile. Se pune atata alcool, cat sa cu­prinda amestecul de uleiuri volatile. Se agita bine. Se poate adau­ga si o pipeta de tinctura de propolis de 30%, pu­tin amoniac (lichid, solutie) si putin camfor. Se com­ple­­teaza cu spirt medicinal putin cate putin, pana la 100 de mililitri si se agita bine.

Mod de utilizare: Este eficient in: dureri reumatice; dureri musculare, dureri pe baza nervoasa, sciatica, spondiloza, infla­ma­tia articulatiilor. Se fac frectii de mai multe ori – 3-4 ori pe locul afectat de boala, caci se evapora repede. Se aplica apoi un unguent anti­reu­ma­tic (orice fel, chiar si farmaceutic).

Loading...

sanatate.bzi.ro

Loading...