Toți românii care stau la bloc sunt vizați! Autoritățile au luat o decizie importantă

Loading...

Toate asociațiile de proprietari sunt obligate să adopte, până în septembrie 2019, un regulament al blocului, potrivit noii legislații privind asociațiile de proprietari. Deși au întârziat aproape două luni, autorităție au publicat modelul documentului care stabilește normele și regulile traiului la bloc și ale cărui prevederi trebuie respectate de către toți cei care intră în acea clădire.

Anul trecut, în luna septembrie, a intrat în vigoare actul normative ce stabileşte noul cadru legislative al asociaţiilor de proprietari privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietary şi administrarea condominiilor.

Potrivit acestui act normative, asociaţiile de proprietari sunt obligate să întocmească un regulament al blocului până în luna septembrie a acestui an. Conform legislaţiei, prevederile regulamentului de bloc trebuie respectate de absolut toate persoanele care intră în acel bloc, nu doar de proprietarii de apartamente sau chiriaşii care locuiesc în acel bloc.

Concret, pe lângă cele două categorii amintite mai sus, regulamentul de bloc trebuie respectat şi de persoanele care sunt găzduite pentru puţină vreme într-unul dintre apartamentele imobilului, dar şi de către cei ce se află în trecere prin bloc, indiferent de motiv.

Loading...

“Toţi proprietarii, precum şi chiriaşii din condominiu, persoanele care locuiesc, persoanele care sunt găzduite pe perioadă determinată sau persoanele aflate în tranzit în condominiu sunt obligate să respecte prezentul regulament”, se precizează într-un act normativ publicat recent.

De asemenea, cei ce trebuie să informeze chiriaşii sau persoanele care doar tranzitează spaţiile comune ale clădirii sunt chiar proprietarii apartamentelor. În cazul în care regulamentul nu este respectat, locatarii pot sesiza neregulile la preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei, scrie avocatnet.ro.

Loading...