Tort cu sarlota si fructe – reteta fara coacere si pentru orice buzunar

Tortul cu sarlota si fructe se face imediat pentru ca nu necesita coacere. Mai mult, este pentru orice buzunar, nefiind costisitor.

Ingrediente: un pachet piscoturi (400g), fructe(mandarine, kiwi, ananas), 400-500ml frisca lichida.
CREMA: 4 galbenusuri, 150-200g zahar, 50-60g amidon, 500ml lapte, vanilie, un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca.

SIROP:, 250ml apa, 150g zahar, arome.

Loading...

Mod de preparare

– punem laptele la fiert

– galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie(eu am pus portocala)

– dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin

– peste galbenusiurile batute adaugam putin cate puti laptele amestecand incontinuu

– turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit

– gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema

– intr-un vas batem frisca fff bine si o dam la frigider

– dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rece aprox 30min

– in crema adaugam si fructele si mai dam la rece

SIROPUL:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca

ASAMBLARE

– avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti

– in fundul vasului ornam cu fructe (aceasta va fi partea de sus a tortului)

– luam fiecare piscot si il scufundam in sirop (atentie sa nu lasati mult ca se sfarama) si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele

– peste fructe turnam 1/2 din crema si apoi punem un strat de oiscoturi inmuiate

– peste piscoturi turnam si restul cremei si acoperim cu alt strat de piscoturi(acesta va fi partea de jos)

– acoperim vasul si il dam la recen(ideal este sa-l faceti seara si sa-l lasati pana a doua zi sa se raceasca bine

– a doua zi puneti deasupra oalei un platou si apoi rasturnati printr-o miscare brusca tortul

– daca doriti puteti sa-l mai ornati cu frisca si fructe

Sursa: culinar.bzi

Loading...