Ingrediente:
4 cartofi mari
1/2 cutie cu porumb
o ceapa rosie
100gr branza tofu
1/2 ardei kapia
2 linguri de maioneza de post
sare, piper dupa gust
cateva fire de ceapa verde
ulei vegetal
Mod de preparare:
Se aleg cartofii mari si de o forma perfecta. Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Dupa 20-25minute de fierbere,cind cartofii sunt aproape gata, se curata de coaja si se lasa sa se racesca.
Cat timp se racesc cartofii,se curata ceapa rosie si se taie pai. Ceapa se caleste putin pe tigaie pana se inmoaie. Cand cartofii s-au racit, se injumatatesc atent cu un cutit. Apoi cu o lingurita se scobeste interiorul cartofului, pastrind restul de cartof ramas.
Cartoful scobit se pune intr-un bol, se adauga porumbul si ardeiul taiat cubulete mici. Se taie cubulete micisi brinza tofu. Se adauga branza in bol, maioneza de post, sarea si piperul dupa gust si cateva picaturi de ulei. Se amesteca totul bine.
Se umplu cartofii cu amestecul pregatit si se pun pe tava unsa cu ulei. Se adauga peste cartofi si ceapa calita. Se da tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius, pentru 10-15 minute, pana se topeste branza si se rumenesc putin cartofii. Se presara cu ceapa verde tocata sau marar si se servesc calzi…