Si tu poti ajuta informandu-ti prietenii. Apel DISPERAT pentru salvarea unor oameni BLESTEMAȚI de soartă. Bolnavi lăsați să moară de foame

Loading...

Lepra este o boală infecţioasă stigmatizantă cunoscută încă din Antichitate. În România, singurul spital care tratează această boală este Spitalul Tichilesti din localitatea Isaccea, județul Tulcea. Situația bolnavilor de acolo dramatică.

Angajații fac apel disperat către oameni să doneze „câteva legume care le prisosesc” pentru a asigura hrana celor zece pacienți internați.

Potrivit angajatului care a făcut apelul pe Facebook, pacienții se confruntă cu lipsa hranei din cauza sumei „foarte mici” pe care statul o alocă pentru trei mese pe zi pe pacient.

„Aș vrea să îi rog să doneze, sau să dăruiască, sau să facă pomană cu câteva legume care le prisosesc. Eu lucrez la singurul spital din România care îngrijește bolnavi de lepra – Spitalul Tichilesti (Isaccea, județul Tulcea).

Loading...

În prezent mai avem zece pacienți internați. Problema e că statul alocă doar 11 lei/zi/om pentru hrană. Suma este foarte mică pentru a putea asigura trei mese pe zi, și prețurile la alimente sunt așa cum știm cu toții.

Dacă e cineva dispus să doneze, să știți că nu avem nevoie de cantități mari, ci doar cât să punem pentru iarnă niște castraveți la murați, un bidon de varză, câteva (20-30) de borcane de compoturi și gem. Orice e bine-venit. Totul pentru zece persoane.

Putem veni noi (angajații) să culegem, oriunde în Tulcea, Constanța, Brăila, Galați. Sau, dacă doriți să ne vizitați, să ne cunoașteți, va așteptăm cu drag. Spitalul Leprozerie Tichilesti , oraș ISACCEA, Județul Tulcea, cod Poștal 825202. Această este adresa noastră”, a scris într-o postare pe Facebook unul dintre angajații spitalului de la Tichilești.

Lepra a dispărut spontan din ţările occidentale paralel cu creşterea nivelului de trai şi a nivelului de igienă. Boala atacă la început pielea şi în cele din urmă nervii, dacă este lăsată netratată, putând provoca paralizie şi mutilarea membrelor, precum şi lezarea ochilor până la orbire.

Loading...