Secretele bucatarilor pentru a face cele mai pufoase clatite! Sigur nu stiai aceste trucuri

Clatitele sunt cel mai rapid si gustos desert care poare fi savurat la orice ora a zilei. Chiar si cea mai neindemanatica gospodina poate prepara in scurt timp aceste delicioase gustari.

Clatitele sunt la indemana oricui, sunt foarte usor de preparat, iar costul pe care il implica este foarte redus. Chiar daca pot fi preparate de orice gospodina, trebuie evitate anumite greseli care vor ruina desertul apetisant, noteaza prevention.com.

Pentru amestecarea aluatului nu se foloseste o spatula sau o lingura de lemn.

Cel mai indicat este sa folositi un tel. Pentru a avea o compozitie pufoasa folositi un tel mare.

Chiar si atunci cand mixati faceti greseli. Un aluat batut prea mult este chiar mai rau decat un amestec plin de cocoloase. Cu cat amesteci mai mult, cu atat glutenul se va dizolva mai mult in aluat, ceea ce inseamna ca la final vei obtine clatite tari, in loc de unele pufoase si fragede. Mare grija!

Poate ca nu sunteti o persoana rabdatoare, dar atunci cand faceti clatite trebuie sa fiti linistiti si rabdatori. Dupa ce ati facut compozitia, aceasta trebuie sa se odihneasca! Aluatul trebuie lasat la odihnit intre 5 si 20 de minute. In momentul in care coaceti clatitele, fiti atenti ce grasime folositi.

Desi cele mai multe retete recomanda folosirea untului, acest lucru trebuie schimbat. Puteti folosi uleiul de masline sau chiar cel de rapita. Untul provoaca fum si se poate arde in tigaie.

Atentie si la temperatura aragazului. Probabil abia asteptati sa gustati clatitele, dar nu le grabiti.

Atunci cand temperatura este prea mare, clatitele se vor arde chiar inainte de a se coace. Pentru clatite crocante la exterior si pufose in interior, setati aragazul la o putere medie si lasati tigaia sa se incalzeasca timp de aproximativ 3 minute inainte de a pune compozitia.

Daca veti evita aceste mici greseli, cu siguranta veti prepara cele mai bune clatite.

Sursa: www.bzt.ro

Comentarii Facebook
Loading...