Reteta mucenici. Cei mai buni mucenici cu miere si nuca. Deliciosi!

Loading...

Ingrediente:

faina 1kg

drojdie 40g

lapte 500ml

Loading...

nuci 200g

zahar tos 200g

ulei 50ml

sare un varf de cutit

Sirop:

zahar 500g

apa 1 l

miere 3 linguri

scortisoara 1 lingurita

ou 1 (pt. uns deasupra)

Mod de preparare:

Cerneti faina intr-un castron. In mijlocul ei faceti o adancitura in care puneti drojdia dizolvata in putin lapte amestecat cu 1 lingura zahar.

Le Lasati vasul la loc cald pana cand maiaua isi dubleaza volumul. Adaugati apoi in vas restul de laptincalzit, treptat, amestecand mereu compozitia cu o lingura de lemn.

Adaugati treptat uleiul caldut si sarea si incepeti si framantati aluatul 15 – 20 de minute. Lasati-l sa dospeasca cel putin 45 de minute, apoi formati din el colacei in forma cifrei 8.

Puneti-i intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, tineti tava in loc cald, ca sa creasca bine colaceii, ungeti-i cu ou batut pe deasupra si apoi coaceti-i la foc potrivit, in cuptorul incalzit dinainte. Fierbeti din apa si zahar un sirop mai gros in care adaugati si scortisoara.

Amestecati nucile cu zaharul tos. Luati colacii calzi, inmuiati-i pentru 1 secunda in apa fierbinte si apoi puneti-i intr-o tava mai inalta. Turnati peste ei siropul in care ati amestecat si mierea si presarati-i cu nuca.

Loading...