Reteta manastireasca de post – Orez cu spanac

Loading...

Deliciosul orez cu spanac! Reteta manastireasca uimitoare!

Fin, sanatos, gustos, cu har! Acesta este secretul, pentru un rezultat spectaculos:O alta reteta faimoasa si delicioasa deopotriva este orezul cu spanac.

Aveti nevoie de: 1 kg de spanac, 200 gr de orez, 2 cepe, 1 capatana de usturoi, putin ulei si sare.

Mod de preparare: orezul se lasa la inmuiat in apa rece, iar spanacul se curata si se spala in mai multe ape, dupa care se fierbe timp de 8 minute. Apoi este scos si lasat la scurs, iar cand se raceste se toaca marunt.

Loading...

Ceapa marunta se pune la calit in putin ulei incins, pana devine aurie, dupa care se adauga orezul si spanacul, lasindu-se inca 15 minute la fiert. Dupa toata aceasta tevatura, se adauga usturoiul si se da vasul la cuptor pentru 10 minute.

Rezultatul este spectaculos!

Orezul prelungeste viata Orezul este eficient in curele de slabire pentru ca arde glucidele Orezul, un aliment de baza pentru aproape jumatate din populatia globului, furnizeaza energie organismului, stimuleaza activitatea cerebrala si creste speranta de viata.

Din punct de vedere nutritional, cel mai bun soi de orez este cel brun. 100 g de orez brun ne furnizeaza 99 mg de potasiu, 43 mg de magneziu, 120 mg de fosfor si 0,14 mg de vitamina B1.

In schimb, aceeasi cantitate de orez alb ne ofera 54 mg de potasiu, 11 mg de magneziu, 43 mg de fosfor, iar vitamina B1 dispare prin procesare. Orezul este indicat in dieta celor care au stomacul iritat, pentru ca acesta se digera si se asimileaza repede.

Loading...