Rețetă De Salvat – Cornuletele Care Nu Trebuie Sa Lipseasca De Pe Nicio Masa

Loading...

Rețetă de salvat! Aluatul il putem umple cu dulceață sau chiar și cu castane, dar cu nucă sunt cele mai delicioase!

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, 2 lingurițe praf de copt2 ouă, 200 g unt, 100 ml lapte, Coaja rasă de la o lămaie, Esență de vanilie.

Pentru prepararea umpluturii: 350 g nucă, 160 g zahăr, 150 ml lapte,

Loading...

Cum se prepară?

Amestecăm făina cu praful de copt și cu untul. Adăugăm zahărul, ouăle, laptele, esența de vanilie și coaja rasă de lămaie, apoi frămantăm bine.

Pregătim umplutura: fierbem laptele impreună cu zahărul și nuca, amestecand continuu. Lăsăm să se răcească. Impărțim aluatul in 3 părți egale.

Intindem o bucată de aluat pe o suprafață presărată cu făină, apoi tăiem triunghiuri din aluatul intins in formă de cerc. La fel procedăm și cu celelalte două bucăți de aluat.

La baza triunghiului punem umplutura cu nucă și rulăm. (Putem umple aluatul chiar și cu dulceață). Coacem in cuptor la 180 de grade, pană vor avea o culoare aurie. Cat sunt incă fierbinți presărăm cu zahăr pudră, sau le tăvălim prin zahăr pudră.

Loading...