Pentru prepararea Plăcintelor cu brânză, gem sau mere. Rețeta de ALUAT FRAGED mai jos…

Pentru prepararea Plăcintelor cu brânză, gem sau mere. Rețeta de ALUAT FRAGED mai jos…

Pentru aluat:

500 gr faina alba

Loading...

300 ml apa calduta

1 pachet drojdie proaspata de 25 gr

2 lingurite sare

1 lingurita zahar

Pentru umplutura:

1 kg cartofi

6-7 linguri ulei

piper

sare

Pentru mujdei:

5-6 catei usturoi

4 lingurite ulei

sare

piper

1 lingurita boia

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Facem maia din drojdie, putina apa calduta si zahar. Framantam aluatul din toate ingredientele pana e elastic si se desface de pe maini, apoi il lasam la crescut cel putin 1 ora. Eu l-am framanta in masina de paine.

In acest timp preparam umplutura: se fierb cartofii taiati cubulete; se scurg de apa si apoi se sfarma ca si pentru piure; adaugati incet uleiul pana cartofii se leaga; condimentati cu sare dupa gust si mult piper, piureul trebuie sa fie picant.

Pe masa de lucru data cu faina impartim aluatul in doua, apoi fiecare bucata iar in doua, si apoi fiecare din cele 4 bucati iar in doua, obtinem astfel 8 bile de aluat aproximativ egale.

Intindeti fiecare bucata de aluat cat de subtire puteti. Pe jumatate din el asezati 2 linguri umplutura. Aduceti cealalta jumatate de aluat peste cea cu umplutura si apasati cu degetele la capat sa sigilati umplutura. Mai intindeti putin cu sucitorul placinta obtinuta, aveti insa grija sa nu iasa umplutura afara!

Intr-o tigaie antiaderenta puneti ulei de un deget la incins. Cand e fierbinte prajiti placintele pe ambele parti pana se rumenesc. Daca in timpul coacerii au tendinta sa se umfle intepati-le cu furculita in cateva locuri.

Pregatiti mujdeiul: striviti cateii de usturoi si frecati-i cu putina sare pana se inmoaie; adaugati apoi uleiul incet ca la maioneza si frecati sa se incorporeze bine, pana se face pasta; adaugati piper si boia si apoi diluati cu cateva linguri de apa.

Serviti placintele unse cu mujdei.

Loading...