O profetie cum nu s-a mai auzit! Oare asa sa fie? Parintele Ilarion Argatu: „O catastrofa se va abate asupra Romaniei, parca ar fi dat cineva….

Parintele Ilarion Argatu a facut o serie de profetii sumbre despre viitorul tarii noastre, totul incepand din Bucuresti. “Vin vremuri grele pentru ca s-a imputinat credinta”, a avertizat unul dintre cei mai cunoscuti duhovnici romani.

O catastrofa se va abate asupra Romaniei si multor alte state, a profetit parintele Ilarion Argatu, care a avut o viziune in acest sens.

“Va fi pustiu peste tot si jumatate din Bucuresti va fi sub daramaturi. Am vazut o jumatate de Bucuresti sub daramaturi si jumatate in picioare, dar pustiu si gol, fara oameni. Pe strazi erau masini de tot felul, care mai de care mai frumoase, mai luxoase, dar fara oameni. Puteai sa-ti alegi pe care voiai. Nimeni nu era si nimanui nu-i trebuiau. Am vazut orase si sate pustii, campii verzi, dar pustii.

Loading...

Am intrat intr-o casa, sa ma dumiresc, daca este cineva acasa. Nimeni. Pe aragaz, inca mai fierbea ceaunul cu mamaliguta, masa era aranjata. Jos, langa aragaz, un sort si haine femeiesti, semn ca a prins-o moartea pe gospodina facand mancare, iar pe scaune si spatar, haine barbatesti si femeiesti, semn ca stateau la masa. M-am mirat si eram stupefiat de acea liniste ca de mormant si de acel pustiu.

Incepand de la Galati si pana in nordul Moldovei, nu stiu daca am intalnit vreo sapte oameni de toti, asa de rari si de departe erau unii de altii, poate la sute de kilometri. Toti erau imbracati in haine albe, semn ca numai atati drepti s-au mai gasit printre oameni cand s-a produs cataclismul.

Am vazut pana in Rusia. Pana la Moscova, nu stiu daca or fi fost sapte oameni pe care i-am intalnit si aceia erau imbracati in haine albe. Pe aici, locurile erau arse, de parca ar fi dat cineva foc la munti si la campii, si cladiri daramate ca la cutremur”, este profetia duhovnicului care a vietuit la Manastirea Cernica, relatata in cartea “486 de raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor, ale Parintelui Arhimandrit Ilarion Argatu”, potrivit acestei surse.

Vin „timpurile cele din urma”

Parintele Ilarion Argatu crede ca se anunta vremuri grele din cauza faptului ca multi si-au pierdut credinta.

„Din cauza saraciei, oamenii isi vor vinde sufletul pentru hrana si imbracaminte. Lumea se va inrai, vor disparea dragostea si mila dintre oameni. Se vor contopi preotii cu mirenii si nu va mai fi cine sa conduca pe credinciosi. Vor conduce banul si interesul de a castiga averi. Totul se va reduce la o simpla afacere. Nu vor mai pune pret pe mantuire, credinta, frica de Dumnezeu, datorie, obligatie, raspundere si constiinta, ci pe bani. Se vor vinde unii pe altii. Rautatea in lume va fi de nesuportat. Frica de Dumnezeu se va imputina. Vom trai timpurile cele de pe urma”, a mai spus parintele Ilarion Argatu.

Cine este Ilarion Argatu?

Potrivit Wikipedia, Ilarion Argatu a fost un preot ortodox, renumit duhovnic si exorcizator roman. La sapte ani de la trecerea sa la cele vesnice, in mai 2006, trupul sau a fost deshumat si s-a gasit aproape intact, desi sicriul a putrezit in totalitate.

La scurt timp de la deshumare, la Biserica din Boroaia au sosit zeci de preoti in frunte cu arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen Zainea. Sute de credinciosi au venit din toate partile tarii pentru a se ruga si inchina la racla cu moaste asezate in biserica.

Trupul parintelui Argatu a fost spalat in aghiazma, uns cu untdelemn sfintit si cu mir. Desi se dorea ca osemintele sa ramana in biserica timp de 40 de zile si apoi sa fie ingropate in curtea lacasului, credinciosii au construit un baldachin si l-au asezat in pronaosul bisericii, aproape de cripta, racla fiind lasat desfacuta si acoperita doar cu sticla

In curtea Bisericii din Boroaia, se afla o statuie a preotului Ilarion Argatu, realizata din marmura alba.

Loading...