Nu trebuie să mai mănânci niciodată acest tip de PEȘTE! Este hrănit cu fecale de pui și conține substanțe cancerigene

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A devenit unul dintre cei mai bine vânduți pești din Europa pentru că este ieftin, nu are oase și piele și este ușor de gătit, dar este periculos pentru sănătate deoarece este crescut în ferme. Este vorba despre Tilapia.

Iată de ce nu trebuie să mai consumi niciodată acest pește:

Loading...

Este hrănit cu fecale de pui și antibiotice

Fecalele de pui sunt unul dintre principalele ingredient din aceste ferme. Şi nu numai ele. Deşeurile din fermele de porci şi raţe sunt trimise tot spre fermele de peşte. Peștii Tilapia conțin o mare concentraţie de antibiotice şi pesticide. De ce? Condiţiile nu tocmai potrivite şi supra-aglomeraţia duc la apariţia diverselor boli. Pentru a-i ţine în viaţă, crescătorii le dau peştilor antibiotice.

Provoacă infecții în corp

Potenţialul inflamator al acestui peşte este mai mare decât cel al unui hamburger sau al cărnii de porc. Aceste inflamaţii produc diverse boli de inimă, artrită, astm şi alte probleme de sănătate.

Duce la apariția cancerului

Tilapia conține un nivel este de 11 ori mai ridicat de Dioxină în comparaţie cu un pește din sălbăticie. Dioxina este o chimicală foarte toxică ce provoacă cancer. Problema cu această chimicală este că, odată ce îţi intră în corp, durează foarte mult timp până ce poate fi îndepărtată, adică între 7 şi 11 ani.

Așadar, data viitoare când vrei să cumperi pește, ai grijă ce alegi!

Tilapia este un peste inrudit cu bibanul si este un peste de apa dulce, originar din Africa. Initial a trait in raurile si fluviile Africii de Est, in special in Nil, insa specia a fost raspandita de om pana in apele subtropicale ale Filipinelor, Tailanda, Indonezia, Coreea si China. Acestui peste ii place apa cu o temperatura ridicata (cel putin 18°C).

Tilapia de crescatorie se gaseste in Ecuador, Costa Rica, Columbia, Honduras si Brazilia si este expediat zilnic, in stare proaspata pentru a fi preparat la cina in loc de cambula, cod, creveti sau somon.

Tilapia este un peste crescut in ferme piscicole, fara hormoni si steroizi. Il gasim si in supermarketurile noastre, in fileuri dezosate si fara piele. Are carnea alba cu tenta roz spre rosie la imbinarea spate si burta, este sarac in grasimi si are un gust placut.

Se mai numeste Pestele Sf. Petru sau “Sun Fish” in Hawai. In tara sfanta este cel mai cunoscut si mancat peste.

Din moment ce stocurile de tilapia de pe piata de peste, provin in principal din crescatorii, este disponibil pe tot parcursul anului.

Loading...