Nici nu-ti vine sa crezi ca nu au carne – Suculente si fragede, perfecte pentru Postul Pastelui – Chiftelute FARA soia

Loading...

Ingrediente:

1 ceapa galbena

2 cepe rosii

2 catei de usturoi

Loading...

1 varf de lingurita praf de ghimbir

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita patrunjel uscat

1/2 lingurita boia picanta

100 g faina

1 varf de lingurita bicarbonat

60-80 ml apa

sare si piper dupa gust

ulei

Mod de preparare:

Taie ceapa fasii (sa arate ca niste mini-spaghete, mai exact) si amestec-o intr-un bol cu faina, bicarbonatul si toate condimentele.

Adauga o lingurita de ulei si 60 ml de apa, amesteca bine pana cand ceapa e bine acoperita de aluat. Daca acesta nu s-a distribuit in mod egal, adauga si restul de apa si amesteca.

Incinge ulei in tigaie. Cand incepe sa sfaraie, adauga din aluatul format cateva “chiftelute“, avand grija sa nu se lipeasca intre ele, desigur.

Prajeste-le pe ambele parti pana se rumenesc si scapa de excesul de ulei scotandu-le pe un servetel de hartie. (Da, le poti face si la cuptor, in tava, ca sa fie mai sanatoase).

Loading...