Mujdeiul de usturoi preparat dupa reteta farmacistului si fitoterapeutului Ovidiu Bojor

Renumitul farmacist si fitoterapeut Ovidiu Bojor recomanda pentru combaterea si tratarea parazitozelor intestinale mujdeiul de usturoi, consumat de trei ori pe saptamana. Mujdeiul trebuie preparat astfel:

– Peste cateii de la o capatana de usturoi, se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere de albine

– Se freaca bine in piua de lemn sau mojar de ceramica, pana se obtine o pasta. Se pune apoi o lingura de ulei si se freaca pana se obtine o emulsie.

– La final se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca bine.

Preparat astfel, sustine Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar si consumat de catre cei care sufera de gastrita, uleiul protejand mucoasa gastrica. De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi.

sanatate.bzi.ro

Usturoiul macerat în vin roșu tratează peste 100 de boli! Vezi care sunt beneficiile acestui amestec minune!

Acest remediu naturist combina proprietatile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului rosu, din care rezulta o bautura capabila sa previna mai multe boli, curata sangele, intareste sistemul imunitar, elimina colesterolul rau, imbunatateste activitatea sistemului cardiovascular, elimina sarea in exces din organism, creste rezistenta la efort, da energie si lupta impotriva diverselor infectii.

Usturoiul, inul și mierea, o combinație care ucide răceala! Insa, mai presus de toate, acest remediu are puternice proprietati de prevenire si combatere a diferitelor tipuri de cancer.

Iata de ce ai nevoie: 

– 12 catei de usturoi;

– 1/2 litru de vin rosu de calitate.

– Se cojeste usturoiul si se amesteca cu o jumatate de litru de vin intr-un borcan de sticla. Recomandam folosirea usturoiului romanesc de la tarani si nu pe cel chinezesc din supermarketuri care are un continut de arsenic mai ridicat si proprietati terapeutice scazute, potrivit frunza-verde.ro. De asemenea puteti taia usturoiul in doua, se va macera mai bine si elixirul va fi mai puternic insa gustul este mai putin placut de catre unele persoane.

Ce te scapă de mirosul de usturoi:

– BORCANUL (închis ermetic) se tine la macerat si se depoziteaza timp de doua saptamani intr-un loc protejat de lumina soarelui. In tot acest timp, vasul se agita de 2-3 ori zilnic.

– In cele din urma, se filtreaza lichidul si se depoziteaza intr-un recipient opac.

Acest tratament se poate administra de cel putin doua ori pe an, in cure de cate o luna, timp in care se consuma 2-3 lingurite pe zi.

Comentarii Facebook
Loading...