Mama soacra m-a intampinat azi cu o minunatie de sarmale lenese – Ce bune i-au iesit!

Loading...

Va prezentam o reteta de sarmale lenese, deosebit de delicioase si aromate. Acestea se prepara mult mai simplu si rapid decat sarmalele clasice, fiind suculente si foarte apetisante.

Sunt perfecte pentru a fi servite la cina de familie, cu o garnitura de legume proaspete sau conservate. Este o reteta simpla si accesibila, ce cu siguranta merita atentia.

Ingrediente:

300 g de varza

Loading...

500 g de carne tocata

100 g de orez

1 ou

sare

piper negru macinat

Pentru sos:

3-4 linguri de smantana

0.5 pahar de apa

2 linguri sos de rosii

Mod de preparare:

1. Fierbeti orezul pana va fi aproape gata. Lasati-l sa se raceasca.

2. Tocati marunt varza.

3. Amestecati orezul cu carnea tocata, varza, sarea, piperul negru macinat si oul.

4. Formati parjoalele. Amestecati ingredientele pentru sos.

5. Sarmalele lenese pot fi pregatite la aragaz: prajiti-le intr-o tigaie cu ulei incins. Acoperiti tigaia cu un capac si prajiti inabusit, la foc mic, in sos de smantana cu rosii.

La fel, acestea pot fi pregatite la cuptor: aranjati-le intr-o forma de copt si coaceti-le (fara sos) timp de 20 de minute. Turnati peste sarmale sosul si coaceti-le inca timp de 20 de minute.

Loading...