“Ma numesc Elena, am 32 de ani si sunt cu prietenul meu de 7 ani. Tin sa precizez ca el e mult mai mare decat mine, are 55 DE ANI. Ma confrunt cu o problema foarte intima si nu stiu ce sa mai fac…”

Draga Adela,
Ma numesc Elena si am 32 de ani. Sunt cu prietenul meu de sapte ani. Prietenul meu este mai mare ca mine cu 23 de ani. Acum cateva luni, am intalnit un barbat care m-a fascinat. Acest barbat mi-a luat mintile, vrea sa locuiesc cu el, sa ne cunoastem. De cand l-am intalnit, sunt numai cu gandul la el si nu stiu cum sa procedez. Sa ma despart de prietenul meu si sa ma mut cu acest barbat fermecator sau sa raman cu actualul.

Adela raspunde:

Draga Elena,
Sfatul meu este urmatorul: fa ce-ti cere inima. De ce sa ramai cu iubitul tau cu 23 de ani mai in varsta decat tine, daca tu te gandesti intruna la celalalt? Nu e corect fata de nimeni, inclusiv fata de tine! Stiu ca e greu sa te desparti dupa atatia ani, ca el va fi ranit si va suferi, dar decat sa-l minti… Insa, inainte de a face acest pas, asigura-te ca poti avea incredere in noul iubit. Sa nu te trezesti singura si trista. Tu si numai tu iti poti raspunde la urmatoarele intrebari: ai putea sa-ti continui viata cu cel vechi, ca si cum nimic nu s-a intamplat? Ai putea sa renunti la cel nou, si sa traiesti ca si cum nimic nu s-a intamplat? Este ceva ce regreti, daca faci pasul si renunti la relatia ta veche? Daca raspunsurile tale sunt toate negative, nimic nu ar trebui sa-ti mai stea in cale. La ce mai trebuie sa ai grija? Ca noul iubit sa nu-ti reproseze cumva ca esti usuratica, si sa-i fie teama ca asa cum te-ai dus dupa el, o sa te duci si dupa altul cand vei fi cu el. Explica-i clar ca este singura data cand l-ai inselat pe iubitul tau in 7 ani, deci e o situatie speciala si asa va ramane.

Loading...