Lidl a decis să retragă sosul American Dip KFC din magazinele sale din România.

Loading...

Lidl, unul dintre cei mai importanți retaileri din România, a luat rapid și ferm decizia de a retrage un sos extrem de popular din cauza prezenței neanunțate a alergenului gluten.

Produsul afectat este sosul American Dip KFC, fabricat de Contec Foods SRL, și va fi eliminat de pe rafturile magazinelor Lidl din întreaga țară. Acest demers vine în urma descoperirii că sosul conține gluten, provenit din făina de grâu, fapt care poate reprezenta un pericol pentru consumatorii cu intoleranță la gluten.

Această hotărâre a fost luată în urma recomandărilor și notificărilor Autorității Naționale Sanitar-veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Lidl a acționat rapid pentru a proteja sănătatea și siguranța consumatorilor și a decis să retragă de la vânzare toate loturile acestui sos American Dip KFC, indiferent de data de expirare.

Produsul Nixe File de anșoa în ulei de măsline și suspiciunile legate de histamină

Nu este pentru prima dată când Lidl ia măsuri rapide în legătură cu un produs. Miercuri, Nixe File de anșoa în ulei de măsline a fost retras din toate magazinele Lidl din România. Motivul a fost o suspiciune legată de valori ridicate de histamină. Acest produs a fost scos de pe rafturi pentru a se efectua analize suplimentare și pentru a se asigura că nu prezintă niciun risc pentru consumatori.

Loading...

Lidl a luat în considerare siguranța alimentară și sănătatea clienților săi și a acționat în mod responsabil, chiar dacă aceste retrageri de produse au un impact asupra afacerii.

Avertismentul privind chipsurile din supermarketuri

În contextul retragerii produselor de pe piață, este important să menționăm și un alt avertisment în legătură cu un alt produs consumat frecvent de români: chipsurile. Asociația Pro Consumatori a analizat 27 de tipuri de pungi de chipsuri și a descoperit că unele dintre ele conțin acid citric.

Aceasta este o substanță utilizată ca acidifiant și poate provoca dureri abdominale și poate afecta smalțul dinților. Potrivit medicului Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina personalizată, nutriție și nutrigenomică, chipsurile consumate în cantități exagerate pot fi extrem de periculoase pentru organism.

Este important ca consumatorii să fie conștienți de ingredientele și compoziția produselor pe care le achiziționează și să acorde o atenție sporită avertismentelor și recomandărilor făcute de autorități și specialiști în domeniu.

Cu toate acestea, Lidl este un exemplu de responsabilitate și transparență în ceea ce privește siguranța alimentară. Compania acționează rapid atunci când există suspiciuni sau riscuri, asigurându-se că produsele comercializate în magazinele sale sunt sigure și corespund standardelor de calitate.

Astfel, în ciuda inconveniențelor cauzate de retragerile de produse, consumatorii pot avea încredere în calitatea și atenția acordată de Lidl în asigurarea unei experiențe de cumpărături sigure și plăcute.

Loading...