Lacrima Maicii Domnului, floarea de ceară care produce mir

Loading...

Este una din cele mai populare plante de apartament. Cu flori speciale, cu o formă şi un aspect unic, Floarea de ceară (supranumită şi Lacrima Maicii Domnului sau Floarea de porţelan), are un parfum discret şi este originară din Asia. Se spune că beneficiile sale sunt miraculoase.

Lacrima Maicii Domnului (Hoya Carnosa) sau Floarea de ceară este o plantă cu aspect unic şi parfum îmbătător. Orginară din India, China şi Australia, această floare face parte din familia Asclepidaceae, iar denumirea ştiinţifică este de Hoya Spp. Se găseşte în peste 250 de specii şi varietăţi şi înfrumuseţează orice spaţiu al casei sau al grădinii.

Legenda care stă la baza denumirii plantei Hoya drept Lacrima Maicii Domnului o înfăţişează pe Fecioara Maria vărsând lacrimi de durere la picioarele Fiului răstignit pe cruce. A mers apoi în Grădina Ghetsimani, locul unde se rugase IIsus înainte de a fi prins şi răstignit. A închinat o rugă fierbinte către Dumnezeu în care îi cerea ca cei care i-au omorât fiul să fie iertaţi. Pentru că a vrut un semn al ascultării acestei rugăciuni, Dumnezeu a făcut să răsară mii de flori mici şi albe, care s-au răsăândit în întreaga lume, precum credinţa.

Această plantă delicată, de culoare alb-rozalie, elimină, la atingere, un lichid incolor, ca lacrima, parfumat, bun la gust. De altfel, floarea de ceară Hoya Carnosa este folosită îndeosebi la confecţionarea de metanii pentru călugări şi creştini.

Loading...

Lăsând la o parte apectul pur spiritual acestei flori speciale, ”Lacrima Maicii Domnului” este înzestrată cu proprietăţi ornamentale deosebite, fie că este aşazată în ghiveci, ca plantă de apartament, fie că este plantată în grădină.

Beneficiile acestei plante miraculoase sunt renumite: se crede că floarea produce mir în mod natural şi că are proprietăţi curative.

Sursă: a1.ro

Loading...