Kuche de Ciocolata – Un desert delicios, pufos și cu un gust intens de ciocolată!

Kuche de Ciocolata – este o prăjitură simplă cu ciocolată și cacao, originea fiind nemţească se numeşte “kuche”. Ador această rețetă pentru că se face simplu, repede şi din produse la îndemână.

Aveți nevoie de: 4 Ouă, 2 Pahare de zahăr de 250 ml, Esenţă de vanilie 1 buc, 1 Pahar de ulei de floarea soarelui, 1 Pahar de lapte, 3 Linguri ce Cacao pudră, 2 Pahare de făină albă de calitate superioară, Praf de copt 1 buc 10g.

Se prepară astfel:

Loading...

Bateţi ouăle într-un bol, adăugaţi zahărul şi esenţă de vanilie – amestecaţi bine cu mixerul. Adăugați uleiul trepat în timp ce mixați. La fel adăugaţi şi laptele.Adăugaţi cacao şi mixați bine. Turnaţi un pahar din această compoziţie şi lăsaţi la o parte. În restul compoziţiei adăugaţi făină şi praful de copt – mixați bine.

Turnaţi aluatul într-o formă cu pereţi detasabili – la mine de 28cm în diametru. O puneţi la cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. Dacă vi se pare că se cam rumeneşte mai scădeţi din puterea cuptorului la 150 grade.

Cam în 30-35 de minute verificaţi prăjitură cu scobitoarea, dacă este gata, turnaţi glazură de cacao lăsată la o parte mai înainte. Mai puneţi tavă la cuptor pentru 10 minute. După acest timp scoateţi tavă din cuptor şi lăsaţi să se răcească complet.

Loading...