Această rețetă este de salvat! Dacă aveți în plan să faceți un grătar zilele viitoare, ați nimerit la locul potrivit – vezi cum se prepară cei mai delicioși mici pe care i-ai mâncat vreodată… Rețeta pentru mici de casă, exact așa cum o făceau bunicii noștri.
Lista de ingrediente: jumătate de kg de carne tocată (mix vită, porc, sau oaie, funcție de preferințe), 200 ml zeamă de oase de vită, 3 căței de usturoi, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, condimente, după gust: sare, piper, cimbru, boia, rozmarin etc.
Cum se prepară: chiar dacă carnea este deja tocată, este de preferat să o mai dai o dată printr-un robot sau printr-o mașină de tocat; condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale;
amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase; adaugă usturoiul și amestecă din nou energic; la final, adaugă și bicarbonatul de sodiu; dacă vrei și nu ai probleme, poți să și guști puțin din compoziție, pentru a potrivi perfect aroma;
secretul constă în păstrarea micilor la frigider între 3 și 24 de ore înainte de a-i găti pentru grătar; vei obține o compoziție delicioasă întrucât condimentele vor pătrunde bine carnea;
pentru o crustă rumenă și un interior suculent, micii trebuie puși când grătarul sau tigaia sunt bine încinse; se țin câteva minute pe fiecare parte, în funcție de preferințe, dacă îi doriți mai în sânge sau mai bine făcuți… Poftă bună!