”Fratilor, vine diavolul duminica viitoare la noi. Va rog sa fim gazde bune”. Anuntul cu care un preot si-a socat enoriasii. Ce s-a intamplat dupa o saptamana

Un preot roman relateaza o intamplare din timpul unei slujbe de duminica. Pentru ca simtea ca numarul enoriasilor care veneau la biserica s-a micsorat, a recurs la o metoda inedita si probata de un alt mare duhovnic.

”Cuvintele acestea le-am spus oamenilor din fosta mea parohie in urma cu cativa ani. Le-am vorbit mereu despre Bunul Dumnezeu si m-au ignorat. Cum eram eu asa de necajit, mi-a cazut in mana un interviu cu parintele Constantin Galeriu, Dumnezeu sa-l odihneasca!

Sfintia sa povestea ca in primii ani de preotie la parohia pe care o avea intr-un cartier muncitoresc din Ploiesti, a avut o situatie similara: indiferenta crunta a oamenilor fata de Dumnezeu. Intr-o duminica, dupa predica, i-a venit ideea sa-i anunte pe oameni ca exact peste o saptamana va primi vizita in parohie a lui Scaraoschi, in persoana. Rezultatul: dupa sapte zile biserica arhiplina.

Loading...

Ceea ce a urmat puteti sa va inchipuiti.  Mi-a placut ideea tare mult. Mi-am zis in sine: ”Pot sa fac si eu asa ceva. Ce am de pierdut?!” M-am gandit cateva zile. L-am intrebat in rugaciune si pe Sfantul Mucenic Mina. Am cautat in Sfanta Scriptura ceva care sa ma intareasca in acest sens si m-am trezit la o predica zicand astfel: ”Fratilor, vine diavolul duminica viitoare la noi. Va rog sa fim gazde bune”. Ochi mari. Coate in dreapta si in stanga. Cruci multe. Trece o saptamana.

Duminica dimineata biserica plina. Vine multa lume. Cata frunza si iarba, vorba poetului. Dascalul meu devine crispat si ma intreaba intr-una: ”Parinte, ce facem?!” ”Sfanta Liturghie”, zic eu. Ajungem la predica. Liniste. Nerabdare. Ii simt pe oameni ca vor sa ma intrebe ceva. Ma uit la dascal. Era alb ca varul pasta. Ii zambesc linistitor si le zic asa enoriasilor: ”Dragilor, ati venit degeaba.

Daca ati ajuns sa va incredeti in promisiunile venite din partea necuratului, atunci tin sa va anunt ca ati luat teapa. Din pacate este prezent prin lipsa. Sa va fie invatatura de minte. Mergeti acasa si sa spuneti si celor care nu au venit azi la slujba cum ati ajuns bataia de joc a dracului”, povesteste parintele.

Loading...