Evită aceste lucruri, când ești la menstruație, pot fi PERICULOASE – toate femeile trebuie să citească!

Toate femeile ar trebui sa citeasca asta.

Pentru femei, un ciclu menstrual normal indica o buna sanatate a organismului. Pentru a fi mereu bine informate, marea majoritate a femeilor incearca sa se documenteze cat mai temeinic pentru a reusi cat mai bine sa-si cunoasca propriul corp. Iata ce trebuie sa eviti in aceasta perioada: Incearca sa mananci mai putin si mai des in locul celor 3 mese obisnuite. In acest fel vei alimenta constant corpul cu vitamine si minerale esentiale, mai ales intr-o perioada in care esti usor slabita.

Nu consuma prea multe dulciuri. Iti pot provoca o stare letargica si irascibila.

Loading...

Nu pierde noptile. Incearca sa te odihnesti mai mult. Nu ridica greutati mari daca ai dureri de spate sau in zona abdominala.

Nu consuma mancare nesanatoasa.

Nu bea apa cu gheata (aceasta poate face ca sangele menstrual sa ramana pe peretii uterului, lucru care in 5-10 ani poate provoca chisturi si cancer). Nu bea apa carbogazoasa.

Evita lactatele.

Lactatele contin acid arachadonic care pot creste productia de prostaglandine. Acestea sunt substante produse in mod natural de organism, insa cantitatile prea mari sunt responsabile de dureri ale uterului. Pentru a asigura cantitatea de calciu necesara organismului, consumati oua.

Evita sa consumi alcool.

Acesta dilata vasele de sange si stimuleaza sangerarea abundenta

Nu consuma nuca de cocos. Poti consuma cat mai multe banane, stimuleaza cuna dispozitie care lipseste in aceasta perioada.

Nu te spala pe cap, intrucat porii sunt deschisi si pot provoca dureri de cap.( este posibil ca odata cu trecerea timpului, durerile sa se agraveze).

Nu consuma castraveti in aceasta perioada.

Substanta din castraveti poate favoriza ramanerea unui lichid pe peretii uterului.

Evita loviturile chiar si cele mai usoare din zona abdominala inferioara, pentru ca pot provoca varsaturi cu sange si afectiuni ale uterului.

Impartaseste si ajuta!!

Sursa: www.secretele.com

Loading...