Dieta „abdomen plat” poate sa scada colesterolul rau: Cum poti pierde 7-8 kilograme in greutate intr-o luna

Dieta „abdomen plat“ are la baza principiile dietei mediteraneene, dar si ceva in plus. Autorii ei spun ca ar asigura o reducere a greutatii cu 7-8 kilograme in 32 de zile de regim.

Ce are in plus fata de dieta mediteraneana pe faptul ca acizi grasimononesaturati proveniti din nuci, seminte, avocado, ciocolata sau ulei de masline pot aduce beneficii prin reducerea grasimii abdominale, de unde si denumirea ei. De asemenea, acesti acizi grasi pastreaza in timp elasticitate vaselor de sange. in acelasi timp, dieta are efect de crestere a satietatii, fiind servite portii mici de mancare. Potrivit „Abecedarului de obezitate“ coordonat de prof.dr. Nicolae Hancu, medic primar de diabet, nutritie si boli metabolice, printre avantajele acestei diete se numara faptul ca este echilibrata nutritional aducand macronutrienti si micronutrienti in cantitate corespunsatoare si pfera protectie cardio prin scaderea colesterolului rau.

In primele 4 zile de regim sunt permise 1.200 de kilocalorii, in 4 mese, a cate 300 de kilocalorii fiecare. Aceste mese sunt formate din rosii, morcovi, castraveti, lactate degresate, ulei de masline extravirgin carne de pui, de peste sau de curcan, nuci si seminte. Scopul este evitarea acumularii de gaze din intestin.

Loading...

A doua faza a dietei cuprinde consumul a 1.600 de kilocalorii pe zi, timp de 4 saptamani. Se consuma 400 de kilocalorii la fiecare masa, din 4 in 4 ore. Fiecare masa trebuie sa contina acizi grasi mononesaturati obtinuti din 2 linguri de ulei de masline sau o cana de boabe de soia sau din alte surse, cum ar fi untul de arahide, sosul pesto, tahini, seminte de floarea soarelui.

Hidratarea trebuie facuta cu apa amestecata cu ghimbir, castrevete si frunze de menta. Potrivit sursei citate mai sus, desi apare o scadere in greutate in urma acestui regim, nu exista niciun studiu stiintific din care sa rezulte ca aceia care il urmeaza se vor alege cu un abdomen plat.

sursa: adevarul.ro

Loading...