Cum sa platesti mai putin la intretinere. 3 sfaturi practice

Iarna este dupa colt, iar odata cu ea vin si costurile ridicate la inretinere. Pentru ca reducerea costurilor la intetinere este o prioritate pentru noi toti, in special in sezonul rece, ti-am pregatit astazi o lista cu 3 sfaturi practice care te vor ajuta sa platesti mai putin la intretinere.

Inchide repartitoarele cand aerisesti si cand pleci

Atunci cand pleci de acasa pentru mai multe ore, este inutil sa lasi repartitoarele pornite deoarece caloriferele vor incalzi un apartament gol. Inchide-le de fiecare data cand parasesti locuinta si deschide-le cand te intorci – dureaza cel mult 10 minute sa se incalzeasca locuinta. Procedeaza la fel atunci cand vrei sa aerisesti camera. Daca nu inchizi caloriferul inainte sa deschizi geamul, acesta va inregistra la maximum deoarece temperatura in camera va scadea. Mai mult decat atat, este indicat sa opresti caloriferele cu 15 minute inainte sa deschizi fereastra. La fel de important este sa pornesti caldura abia dupa egalizarea temperaturii din apartament, lucru care nu ar trebui sa dureze mai mult de 15 minute.

Loading...

Folia de aluminiu de ajuta sa platesti mai putin la intretinere

Nu te vom invata sa te incalzesti cu ajutorul unei folii de aluminiu, dar iti vom da un pont care te va ajuta sa opresti pierderile de caldura din camera. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o folie de aluminiu intre calorifer si perete deoarece aceasta va directiona caldura catre interiorul camerei si va reduce semnificativ pierderile de caldura. De asemenea, evita sa iti usuci hainele pe calorifer si nu le acoperi cu draperii, perdele sau diverse piese de mobilier.

Consuma apa in mod eficient

Este esential sa consumi apa in mod economic, daca iti doresti sa platesti mai putin la intretinere. Daca nu ai achizitionat inca un aparat de spalat vase, obisnuieste-te sa speli vasele intr-un mod eficient si opreste apa cat timp cureti vasele cu buretele. La baie, opreste apa in timp ce te speli pe dinti si verifica rezervorul de toaleta si bateriile pentru a te asigura ca nu exista scurgeri nedorite. La inceput iti va fi putin mai greu sa te obisnuiesti cu aceste lucruri, dar desi par schimbari minore, aceste lucruri te vor ajuta sa platesti mai putin la intretinere.

Loading...