Cum sa fierbi ouale perfecte de Paste: Metoda in sapte pasi care te scapa de galbenusul gri-verzui

Loading...

Vopsitul oualor de Paste este o traditie frumoasa, dar fierberea acestora este un proces destul de enervant si complicat. Iata o metoda eficienta de a obtine ouale de Paste perfecte.

Puneti ouale mari intr-o oala suficient de larga astfel incat sa stea unul langa celalalt si nu unul peste altul.

Adaugati apa rece astfel incat sa depaseasca ouale cu 2,5 centimetri.

Puneti oala pe foc mare si asteptati ca apa sa dea in clocot, de indata ce se intampla acest lucru, asezati capacul pe oala si luati oala de pe foc.

Loading...

Lasati ouale in oala timp de 17 minute, potrivit Juliei Child. Exista insa si alte variante: pentru ouale de dimensiuni medii se recomanda 12 minute, pentru ouale mari – 15 minute, iar pentru cele foarte mari – 18 minute. Inelul verde din jurul galbenusului apare in momentul in care le lasati in apa fiarta prea mult timp, asa ca setati un cronometru.

Inainte cu doar cateva minute ca timpul sa fi expirat, umpleti un bol mare cu apa cu gheata.

Imediat ce timpul a trecut, scoateti ouale si transferati-le in vasul cu apa cu gheata sau sub jetul rece de la chiuveta pentru a nu continua fierberea lor sub coaja fierbinte.

Lasati-le sa se raceasca complet in apa cu gheata si apoi bagati-le in frigider. Ouale tinute in frigider sunt mult mai usor de decojit.

Retineti ca ouale proaspete sunt mai dificil de decojit, asa ca folositi oua care au stat la frigider cel putin zece zile. Ouale fierte sunt cel mai usor de decojit imediat dupa ce se racesc.

Pentru a decoji un ou este indicat sa-l loviti usor cu o lingurita pe toata suprafata si apoi sa-l rulati intre palme. Incepeti sa-l curatati de coaja de la capatul cel mare, tinandu-l sub jetul de apa rece.

Loading...