Covrigi de casa umpluti cu cascaval si sunca. RETETA IN IMAGINI

Ati vazut ca sunt obsedata de covrigi. Ultimii covrigi de casa pe care i-am facut, au avut succes nemaipomenit pe site, am primit multe feedback-uri si intrebari de la cititori. Iata-ma astazi, dezvaluind o alta reteta,, de aceasta data facem Covrigi de casa umpluti cu cascaval si sunca, un vis!

Daca vreti sa ii faceti vegetarieni, renuntati la sunca si cumparati un cascaval de post.

Am ales sa presar mac deasupra covrigilor pentru aspect in primul rand dar si pentru un bonus crocant. Ati mai facut covrigi de casa inainte? Daca nu, va rog nu va speriati. Este o reteta foarte simpla numai ca e consumatoare de timp. Cel mai mult o sa va intarzie momentul in care lasati aluatul pentru Covrigi de casa umpluti cu cascaval si sunca la crescut. Faceti-va de lucru sau leneviti.

Loading...

Rezultatul este pe masura, va promit!

Mai jos aveti cativa pasi in imagini. Odata ce aluatul a crescut, impartiti-l in 8 bucati. Vor arata cam asa:

Rulati fiecare bila ca sa arate ca o franghie, ca in imagine:

Intindeti fiecare “franghie” astfel incat sa puneti 2-3 linguri de umplutura.

Apoi, dati forma de U aluatului umplut.

Aduceti capetele astfel incat sa dati forma de covrig:

Si iata covrigul, este gata! Tocmai ce ati facut un covrig. Foarte tare. Acum e momentul in care il opariti in baia de apa cu bicarbonat de sodiu. Apoi il ungeti cu ou, presarati mac si la cuptor cu dansul. Nu am sa mai vorbesc aici de importanta bicarbonatului de sodiu in baia covrigilor, am sa va rog sa recititi in reteta de covrigi precedenta.

Cand ii scoatem din cuptor sunt taman buni de mancat, numai sa aveti grija sa nu va ardeti, umplutura e cremoasa si fierbinte :))) Se pot pastra cam 3 zile intr-o punga de hartie insa sunt sigura ca nu vor rezista atat. Eu, recunosc, am dat gata pe loc trei covrigi Uh, ce rea sunt!

Fiecare muscatura este perfecta. Covrigi de casa umpluti cu cascaval si sunca. Apucati-va de treaba acum!

Pentru aluat aveti nevoie de o ceasca si jumatate de apa calduta, un pachetel de drojdie uscata, o lingura si jumatate de zahar, doua lingurite de sare, patru cesti si un sfert de faina, sase linguri unt topit.

Pentru baia in care opariti covrigii aveti nevoie de opt cesti de apa, trei sferturi cesti bicarbonat de sodiu.

Umplutura: 240 grame sunca, taiata bucatele, 240 grame cascaval ras, cativa ardei iuti.

Cu ce ungem covrigii inainte de a-i coace: un out batut, o lingura apa.

Pentru topping folosim mac, sare de mare.

Combinati apa, drojdia, zaharul si sarea intr-un vas. Lasati asa 10 minute sau pana incepe sa faca bule.Adaugati faina si untul si amestecati cu mixerul, folosind lopaticile petru aluat. Mixati 12 minute.Acoperiti aluatul cu o folie de plastic. Asezati intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer. Asteptati o ora sa creasca, se va dubla.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade. Pregatiti o tava mare, asezati o hartie de copt. Lasati deoparte. Puneti apa si bicarbonatul intr-o oala si aduceti la punctul de fierbere.

Impartiti aluatul in 8 bucati egale. Rulati fiecare bucata pana va iese o “franghie”. Intindeti fiecare franghie ca in imaginea de mai sus. Intr-un castronel combinati sunca, cascavalul si ardeii. Adaugati cate 3 linguri de umplutura in fiecare franghie intinsa.

Cu grija rulam fiecare foaie, lipind capetele. Dati forma de U. Aduceti capetele in forma de covrig. Vedeti mai sus cum. Impingeti capetele franghiei umplute in aluat. Opariti 30 secunde fiecare covrig pe rand in baia de bicarbonat. Transferati covrigii in tava de copt pregatita.

Cand ati terminat cu baia, ungeti fiecare covrigel cu mixtura de ou apoi presarati mac si sare de mare. Coaceti 16 minute.

Nu uita sa dai mai departe reteta. Multumesc!

Loading...