CORNULETE CU NUCA, bune de rontait seara in familie, bune de pachetel pentru copilasi

Loading...

Ingrediente:

250 g margarina sau 125 g ulei de cocos

300 g faina

150 g nuci macinate

Loading...

100 g zahar pudra

esenta de vanilie

1 lingura rom/coniac (optional)

zahar pudra

!!! Daca nu le vreti de post, inlocuiti margarina sau uleiul de cocos cu unt.

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul si vanilia, se adauga nucile macinate, romul, apoi, treptat, faina.

Se framanta bine, se formeaza un sul de grosimea degetului si se lasa la frigider (in folie) pentru minim 15 minute. Se taie apoi in bucati lungi de cca. 8 cm, din care se fac cornulete (mai groase la mijloc si mai subtiri la capete)

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit (cca. 180 grade) timp de 10-12 minute.

Cand sunt gata, se tavalesc prin mult zahar pudra:

Vanilat ar fi si mai bine.

Am gasit aceasta minunata reteta intr-o carticica ce abunda in bunatati dulci, cea a Nataliei Tautu-Stanescu: Aluaturi, foetaje, fursecuri -patiserie de casa, ce a aparut in anul 1975!
E carticica mamei, pe care ma bucur nespus de mult c-am regasit-o (intr-un sertar uitat de vreme…)

Loading...