Cine se imprieteneste cu catina, uita de boli toata iarna! Iata cum se prepara siropul minune!

Despre fructele de catina s-a scris si se va mai scrie mult. De ce? Pentru ca este o adevarata “bomba” energizanta si un redutabil remediu in multe afectiuni: anemie, astenie, gripa, viroze respiratorii, sensibilitate la raceli si infectii, ulcer, diaree, ciroza, hepatita, boli coronariene, miopie, glaucom, cataracta, depresie, Parkinson, leucemie, tumori s.a.m.d.

Aproape ca nu exista vitamina, oligoelement sau mineral esential care sa lipseasca din fructul acru-astringent al catinei, cel mai puternic concentrat de energie pe care natura ni-l pune la dispozitie pentru a trece cu bine iarna.

Indiferent de modul in care este preparata, catina ajuta la reglarea functiilor organismului si creste imunitatea.

Loading...

Siropul de catina preparat cu miere este sanatos, eficient, nu contine zahar si nu necesita fierbere.

Iata cat de simplu este sa il preparam:

Avem nevoi de un kilogram de catina.

Se spala bine si se scot coditele lemnoase, atat cat se poate.

Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se dau prin storcatorul cu presare la rece sau prin masina de tocat. Se pot amesteca si in blender, cu o cantitate mica de apa, iar pentru a obtine sucul se storc bine printr-un tifon.

Se obtine un suc gros, uleios.
Sucul obtinut se amesteca foarte bine cu aceeasi cantitate de miere (la o cana de suc de catina se adauga o cana de miere)

Se pune in sticle/borcane inchise ermetic si se tine la frigider timp de doua, trei saptamani.

Pulpa ramasa se pastreaza la frigider, intr-un borcan inchis ermetic si se poate folosi la dus, ca un scrub natural.

Atentie!–Se amesteca in prima saptamana in fiecare zi, apoi la cateva zile, pentru a omogeniza cele doua componente. Altfel fermenteaza!

Se consuma o lingura, de doua, trei ori pe zi, cu un pahar cu apa, prima data dimineata, pe stomacul gol sau se poate folosi ca indulcitor – ideal pentru bauturile caldute pe care le serviti copiilor.

Este indicat sa incepeti cura in septembrie si sa preparati o cantitate sufcient de mare astfel incat sa ajunga pentru doua-trei luni.

Sfat de la gospodine: așa se curăță rapid aragazul!

Aragazul este locul în care se adună foarte multe bacterii. Grăsimea scursă, umiditatea și resturile de mâncare sunt condiții ideale pentru dezvoltarea germenilor și a bacteriilor, iar aragazul de inox necesită o atenție specială deoarece se zgârie foarte ușor.

Ochiurile de aragaz, mai ales în cazul gospodinelor care gătesc în fiecare zi, se pot murdări atât de tare încât cu greu le putem curăța.

Praful de curățat sau soluțiile speciale de dizolvat grăsimile se dovedesc deseori neputincioase în lupta cu murdăria, ca să nu mai vorbim de timpul pe care îl petrecem frecând sau periind.

Există însă o metodă foarte simplă care nu doar că ne scutește de efortul fizic, dar cu rezultate mult mai bune, în comparație cu prafurile sus amintite. Cele care nu au încercat încă acest procedeu ar trebui să nu mai stea pe gânduri.

Puneți fiecare ochi de aragaz într-o pungă vidată, de tip ziploc, în care ați presărat puțin praf de amoniac si apă caldă. Lăsați să acționeze peste noapte.

După doar 24 de ore, fără niciun efort, capacele de aragaz sunt curate-lună.

Trebuie sa te asiguri inainte ca bucataria să fie bine ventilată pentru că mirosul de amoniac este periculos si poate provoca ameteli si senzatii de lesin.

La fel puteți face și cu grătarul aragazului, în cazul în care găsiți o pungă suficient de mare, care poate fi închisă ermetic.

Încă un truc, la fel de simplu vă și lustruiește ochiurile de aragaz, la fel, fără ca voi să depuneți vreun efort.

Adăugați în punga închisă ermetic o pastă din bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Grăsimea va avea un dușman în plus, iar obiectele metalice vor căpăta strălucire, făcând aragazul să arate la fel ca atunci când l-ați cumpărat.

De asemenea, tacâmurile, tăvile, vasele de gătit, bateriile de lavoar, chiuvetele, hotele de aragaz sau suprafeţele unor aparate electrocasnice din inox au nevoie de îngrijire speciala pentru un aspect impecabil. Iată cum se curaţă obiectele din inox din locuinţa ta:

Curăţă hota de aragaz cu soluţie pentru geamuri

Amprentele de pe suprafeţele din inox ne dau mari bătăi de cap. Şterge urmele de degete de pe hota de aragaz, cu soluţie specială pentru curăţarea geamurilor. Aceasta degresează şi lasă un aspect uniform şi lucios. Dacă nu ai la îndemână soluţie pentru geamuri, foloseşte spirt sau alcool.

Cuptorul cu microunde se şterge cu pastă de dinţi

Dacă cuptorul cu microunde este din inox, pentru petele puternice, care nu pot fi curăţate cu apă şi săpun, încearcă pasta de dinţi. Aplică un strat de pastă de dinţi clasică şi aşteaptă câteva minute. Îndepărtează apoi surplusul şi clăteşte cu apă călduţă. Dacă pata este foarte rezistentă, foloseşte suc de lămâie.

Resturile lipite şi arse se duc cu bicarbonat

Vasele de gătit arse se curăţă uşor dacă adaugi pe pată apă fierbinte, puţin detergent de vase, săpun lichid sau balsam de rufe. Poţi pune vasul pe foc mic pentru 10 minute şi curăţă resturile lipote pe fundul vasului cu un burete.

Dacă nu se duc, aplică peste arsură bicarbonat de sodiu şi apă firbinte sau prepară o pastă din bicarbonat şi apă. Las-o să acţioneze o oră, iar apo clăteşte vasul.

Pentru strălucire foloseşte suc de roşii

În cazul în care oala sub presiune pe care o foloseşti la gătit şi-a pierdut aspectul strălucitor, fierbe în vasul respectiv câteva cubuleţe de roşii peste care adaugă puţină apă. Lasă oala pe foc 30 de minute, varsă conţinutul şi clăteşte cu apă călduţă. Roşiile sau sosul de roşiinatural curăţă în profunzime cu ajutorul substanţelor acide conţinute de această legumă.

Depunerile de piatră se curăţă cu oţet

Robineţii şi bateriile din baie şi bucătărie, chiuveta sau capul de la duş se pot păta cu calcar şi rugină. Pentru asta foloseşte cu încredere oţetul. Pentru rugină, foloseşte oţet alb, concentrat, direct din sticla lui originală. Pentru pete mai uşoare poţi pulveriza o soluţie din oţet şi apă.

Chiuveta metalică se curăţă cu ulei de măsline

Chiuvetele de inox sunt în general „păcătoase” în sensul că se pătează rapid, în special din cauza calcarului din apă, dar şi a unor alimente mai acide. Din fericire, petele de pe chiuveta de inox pot fi îndepărtate şi menţinute la distanţă cu ingredientele potrivite:

#Spală chiuveta cu apă de gură. Aceasta conţine substanţe care îndepărtează petele şi care, în acelaşi timp, dezinfectează.

#Suc de lămâie. Stoarce o lămâie, iar zeama rezultată împrăşti-o pe toată suprafaţa chiuvetei şi freacă apoi cu un burete. Clăteşte după câteva minute.

#Pentru un plus de strălucire, adaugă puţin ulei de măsline (sau de floarea soarelui) pe o cârpă uscată şi freacă chiuveta cu aceasta. Luciul rămas în urma acestui tratament va fi uimitor. În plus, petele vor dispărea ca prin minune.

Prepară singur soluţia de curăţare!

Pentru curăţarea obiectelor din inox din casa ta poţi prepara singur soluţia de curăţare. Nu ai nevoie decât de o lingură de praf de cretă şi săpun de casă. Ambele ingrediente se găsesc în comerţ în magazine pentru produse casnice.

Amestecă cele două ingrediente într-un vas până când devin o pastă omogenă. Curăţă cu aceasta obiectele din inox, clăteşte-le apoi cu apă călduţă şi usucă-le cu un prosop curat.

Loading...