Cele mai bune pateuri de casa – Ti se topesc in gura de la prima portie – Le faci cu branza de vaci, mozzarella si cascaval

Ingrediente:

Pentru faina:

400 gr faina

1 ou

250 ml iaurt / lapte acru

1 lingurita praf de copt

1 lingura zahar

400 gr faina

3 linguri ulei

sare

Pentru umplutura:

1 ou

busuioc uscat

piper

sare

200 gr branza de vaci

100 gr cascaval mai tare

100 gr mozzarella

Mod de preparare:

Aluat:

1. Mixeaza zaharul si sarea cu oul, apoi amesteca cu uleiul si iaurtul.

2. Cerne praful de copt si faina si pune-le si pe ele in compozitie. Omogenizeaza. Framanta bine aluatul si lasa-l deoparte.

Umplutura:

3. Taie mozzarella in cuburi mici.

4. Marunteste branza de vaci cu ajutorul unei furculite.

5. Amesteca toate ingredientele pentru umplutura (in prealabil trebuie sa separi oul. Albusul trebuie batut spuma si incorporat).

“Asamblare”:

6. Imparte aluatul in bucati mai mici.

7. Da-o pe fiecare prin faina, apoi intinde-o cu ajutorul unui sucitor, ca sa fie destul de subtire.

8. Pune in ijlocul fiecarei bucati cate 1-2 linguri din umplutura, apoi sigileaza marginile.

9. Unge cu putin ulei o tava si pune pateurile in ea.

10. Unge-le la final cu ou si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade Celsius. Pateurile cu branza sunt gata aproximativ in 30 de minute.

culinar.bzi.ro

Comentarii Facebook
Loading...