Orezul cu ciuperci este simplu si usor de preparat. In plus, este extrem de gustos si sanatos, mai ales in zilele de post. Contine vitamine esentiale organismului precum si proteine.
Ingrediente:
200 g orez (de preferat orez pentru risotto)
1 ceapa alba
1 morcov
100g telina
1 radacina de patrunjel
500 g ciuperci
60 ml ulei
2 foi de dafin
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Toaca ceapa marunt, telina cubulete si morcovul si pastarnacul felii rotunde, subtiri.
Intr-o oala adauga uleiul, foile de dafin si legumele si caleste-le impreuna timp de un minut. Adauga apoi orezul spalat bine si continua sa calesti pana cand acesta absoarbe toata zeama lasata de legume. Adauga apoi ciupercile taiate felii si asezoneaza cu sare si piper.
Continua sa calesti totul timpe de 2-3 minute, apoi adauga apa, putin cate putin pana cand orezul este fiert.
La final, can orezul este fiert, stinge focul si adauga patrunjelul tocat marunt. Amesteca bine.
Serveste orezul cald, ca atare, sau alaturi de o salata de muraturi.