Stiai ca preparatele care au in componenta lor rosii sau suc de rosii, dar si cele care provin din bucataria asiatica, se acompaniaza cu vinuri rosii, seci si cat mai aromate? Iti prezentam o reteta care merge de minune cu un pahar de vin rosu.
Ingrediente:
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 ceapa
2 rosii
150 g orez
450 ml apa
5 linguri ulei
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare:
Cureti ceapa si o calesti in ulei pana devine usor sticloasa.
Speli orezul in mai multe ape, apoi il adaugi peste ceapa si torni apa. Cureți ardeii, le inlaturi capacele si semințele, apoi ii tai cubulete.
Oparești roșiile, le descojești si le toci. Pui legumele peste orez, amesteci si potrivești gustul de sare si piper. Lasi sa fiarba pana se inmoaie orezul, iar legumele s-au patruns.
Dai deoparte si servești cu patrunjel tocat, dupa gust.