Ceaiul care v-ar putea vindeca de Psoriazis – reţeta celebrului farmacist german Tobias Müller

Loading...

Psoriazisul este o boală de piele necontagioasă, care constă în producerea mai rapidă de celule noi, înainte ca cele moarte să fie eliminate.

Psoriazisul este o boală caracterizată prin apariţia pe piele a unor pete roşiatice acoperite de nişte scuame groase, stratificate şi lucioase.

Se poate localiza pe orice parte a pielii, însă este întâlnită mai frecvent pe suprafeţele de extensie ale membrelor superioare şi inferioare, pe pielea păroasă a capului şi în regiunea coatelor, genunchilor şi unghiilor – unde erupţia se menţine un timp foarte îndelungat.

În medicina naturistă, se recomandă ca orice tratament pentru afecţiunile pielii să cuprindă şi plante pentru reglarea funcţiilor ficatului şi a metabolismului.

Loading...

Aceste ‘’cerinţe’’ le îndeplineşte cu succes şi următorul ceai, propus de celebrul farmacist german Tobias Müller:

Ceai pentru tratarea psoriazisului

Corespondenţa foarte bogată care însoţeşte volumul său „Lumea plantelor şi taina sa” atestă un număr impresionant de vindecări în cazuri disperate de psoriazis.

Ingrediente

10 gr. coajă de stejar

19 gr. coajă de salcie

40 gr. barba-popii

20 gr. fumărică

20 gr. coajă de nucă

30 gr. rostopască

50 gr. urzică vie

30 gr. şopârliţă

30 gr. gălbenele

20 gr. coada-şoricelului

Mod de preparare

Se amestecă bine toate plantele. Din acest amestec, se ia 1 linguriţă cu vârf, care se adaugă la o cană cu apă. Se lasă să fiarbă timp de 3 minute, apoi se infuzează, acoperit. La final, se strecoară.

Administrare

Se administrează 1-2 litri de ceai, cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.

Müller prescrie şi o dietă alimentară severă, care exclude carnea de porc şi toate derivatele ei, acrelile (oţet, must, vin, lămâie, portocale, grapefruit, mure, coacăze negre, mere verzi), cafeaua boabe, ciocolata, cacao – fiind de părere că aceste alimente formează acizi pe care ficatul nu îi suportă.

De asemenea, celebrul farmacist interzice conservele de peşte, peştele afumat, carnea din conserve, legumele uscate precum fasolea, lintea, bobul şi mazărea, ca de altfel, orice fel de alcool.

Permise sunt laptele şi derivatele lui, salatele de legume acrite cu iaurt, carnea de viţel, pui, carnea fiartă de vită, peştele proaspăt. Zilnic, ca înlocuitor pentru fructe, se va consuma compot de mere (preparat în casă).

Ceai din rădăcină de brusture

Medicina naturistă recomandă, de asemenea, încă un remediu cu efect sigur. Ceaiul din rădăcină de brusture reglează funcţiile ficatului şi a metabolismului – fapt foarte important pentru tratarea şi vindecarea afecţiunilor pielii, inclusiv psoriazis.

Se prepară astfel: 30 gr. de rădăcini de brusture uscate (se găsesc la Plafar) se fierb în 250 ml. de apă clocotită, timp de 10 minute. Lichidul se răceşte şi se filtrează.

Administrare: se beau câte 2 înghiţituri de ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Se consumă periodic – spre exemplu, 21 de zile, la fiecare 3 luni.

Ceaiul poate fi folosit şi pentru comprese aplicate pe locurile afectate de psoriazis.

Seminţe de armurariu

Se consideră că psoriazisul este cauzat de o defecţiune a funcţiilor ficatului. În acest caz, sunt recomandate şi seminţele de armurariu, cunoscute pentru proprietatea lor de a regla funcţiilor acestui organ.

– Se consumă câte 1 linguriţă de seminţe de armurariu râşnite, o dată pe zi, înainte de masă. Dacă colecistul este extirpat, seminţele se consumă în timpul mesei.

Pentru a preveni apariţia varicelor (efect secundar), seminţele de armurariu se consumă în cure de câte 3 săptămâni, apoi se face o pauză de 10 zile şi se administrează unul din ceaiurile hepatice curente (gălbenele, cicoare, siminoc, rădăcina de brusture sau altele).

Loading...