Cea mai buna si mai sanatoasa prajitura cu branza de vaci. Lumea ii spune prajitura SANDVIS

Imi place aceasta prajitura deoarece arata bine si e gustoasa si sanatoasa. Mereu am surprins pe toata lumea cu ea. Trebuie sa incercati si voi. Haideti sa vedem ce ne trebuie pentru prajitura sandvis.

Ingrediente:

130 gr unt

Loading...

4 oua

1 pahar zahar

500 gr branza de vaci

1 lingurita praf de copt

2 fiole esenta de vanilie

2 linguri cacao pudra

1 lingurita amidon alimentar

1/2 pahar stafide (puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamaie etc.)

1.5 pahar faina alba calitate superioara

Mod de preparare:

Mai intai vom face aluatul:

Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.

Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie – se amesteca bine toate. Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

In compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca. Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini. Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator.

Cealalta bucata o vom intinde in tava. Ungeti o tava de 20×20 sau 18×25, cu unt. Intindeti aluatul uniform – eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.

Acum vom prepara amestecul de branza:

Se topesc 30g de unt. Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi.

Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita. La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine.

Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura. Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit – amestecati bine.Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.

Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.
Amestecati bine.

Albusurile se bat spuma tare. Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava.

Nivelati bine. Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de bran.

Sursa: culinar.bzi.ro

Loading...