Cartofi crocanti evantai

Cartofi crocanti evantai – Toppingul pentru cartofi crocanti evantai poate fi ce vreti voi. Este un prilej bun sa folositi mezelurile ramase de prin frigider.

Cartofi crocanti evantai

Numai priviti la acesti cartofi crocanti evantai de mai sus. Cine nu e fan cartofi? Iar astia sunt pur si simplu minunati. Da, pe cat arata de bine, pe atat sunt de gustosi, daca nu chiar mai bine! Poate ati mai mancat cartofi crocanti evantai inainte dar nu ca acestia. Exteriorul este un galben auriu si crocant in timp ce restul feliei ramane moale, untoasa si calduta. Si sa nu uitam de bacon. Orice e mai bun cu bacon, nu? Intr-adevar, reteta aceasta presupune si ceva bacon, tot crocant, putin sarat. Deci ne apucam sa taiem niste cartofi felii?

Cartofi crocanti evantai

Cartofi crocanti evantai

Ingrediente cartofi crocanti evantai
Loading...

1,5 – 2.5 kg de cartofi

1 ceapa mica tocata foarte marunt

3 linguri unt nesarat, topit

3 linguri ulei extravirgin de masline

sare

1/2 lingurite de piper

4 – 6 frunze de cimbru proaspat

100 grame de bacon bucatele

Instructiuni de pregatire cartofi crocanti evantai

Incalziti cuptorul la 180 de grade.

Intr-un vas mic, amestecati untul topit si uleiul.

Ungeti tava in care ii veti coace cu mixajul de unt si ulei si puneti alaturi

Curatati cartofii. Taiati-i felii pe cat de subtiri puteti. Incercati sa faceti felii perfecte fara sa le rupeti.

Tineti feliile legate pe masura ce le taiati. Asta ca sa le puteti aranja usor in vasul in care le veti coace.

Asezati feliile de cartofi vertical in tava care va merge la cuptor.

Aranjati ceapa maruntita printre felii. Puneti cam la 3, 4 felii.

Presarati sare si bucatele de ardei iute si piperul.

Stropiti cu restul mixturii de unt si ulei.

Coaceti pentru 75 de minute, fara a acoperi vasul.

Daca pe parcursul coacerii considerati ca se usuca, puteti stropi din nou cu un amestec de unt si ulei. Presarati printre feliile de cartofi.

In timp ce cartofii se coc, frigeti bucatile de bacon la foc mediu pana devin crocante.

Scoateti-le cu o spumiera si asezati-le pe un servetel de hartie pentru a elimina surplusul de grasime.

Scoateti si cartofii din cuptor.

Adaugati printre felii bucatile de bacon.

Asezati si frunzele de cimbru printre.

Mai coaceti 35 de minute sau pana cand cartofii au coaja crocanta.

Daca vi se pare ca se coace prea repede, puneti o folie deasupra pentru a mai potoli coacerea.

Scoateti din cuptor.

Presarati sare si serviti imediat.

Sa aveti spor in pregatirea celei mai delicioase retete de cartofi crocanti evantai.

POFTA BUNA!

Loading...