Daca iti plac pastele carbonara, cu siguranta te vei indragosti si de aceasta reteta de cartofi la cuptor. Este satioasa si foarte simplu de preparat, ideala pentru pranz sau o cina in familie.
Ingrediente:
un kg de cartofi
150g carne de curcan
o ceapa mica
300 ml smantana pentru gatit
100 g de parmezan
un ou
putina sare si putin piper
patrunjel tocat (optional, pentru aspect)
2-3 felii de bacon (piept de porc afumat)
unt
Mod de preparare cartofi carbonara:
Intai de toate, incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si unge o tava cu unt. Pune cartofii la fiert in apa fierbinte, cu sare, taiati rondele sau cubuleti, in functie de cum iti plac sa-i servesti. Se fierb timp de 10-15 minute, in functie de grosime.
Atentie!
NU trebuie sa ii lasi sa se faca pana la capat. In continuare, amesteca smantana cu oul si parmezanul si presara putina sare si putin piper. Taie ceapa si pune-o la prajit in unt.
Dupa ce devine usor aurie, sticloasa, adauga curcanul taiat cubulete. Se lasa putin la calit, pana incepe sa se simte aroma carnii de curcan. Separat, poti pune prajit (usor) cateva bucati de bacon sau costita, taiate marunt.
La final, scurge cartofii de apa si taie-i daca nu i-ai taiat inainte de a-i pune la fiert. Pune cartofii in tava, adauga sosul cu smantana pe deasupra si presara bucatile de carne pe deasupra. Se da la cuptor pana se rumeneste usor – aprox. 30 de minute. Dupa 15 minute, se reduce la jumatate focul si se verifica daca cartofii s-au patruns.