Blat, crema delicioasa si chestia aia galbena e din fanta. E atat de dulce… Prajitura Fanta

Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua

120 g zahar

50 ml ulei

80 g faina

20 g cacao

1 lingurita cu varf cu praf de copt

un praf de sare

vanilie

Pentru crema:

250 g unt 82% grasime

150 g zahar pudra

400 g crema de branza tip Philadelphia (puteti inlocui cu branza de vaci mai grasa, ricotta)
esenta de vanilie

Pentru glazura:

100 g zahar

60 g amidon

800 ml suc de portocale

Mod de preparare:

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Amestecam faina cu cacao si praful de copt. Cel mai bine ar fi sa le cerneti.

Mixam ouale cu zaharul, putina sare si esenta de vanilie pana amestecul creste in volum.

Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza. Compozitia o sa fie mai moale dar nu va speriati, creste bine la cuptor si este foarte pufoasa.

Turnam aluatul intr-o tava de dimensiuni 22x32cm in care anterior am pus hartie de copt si coacem timp de 35-40 minute. Pentru mai multa siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca in tava.

2. Pana se raceste preparam crema; mixam bine untul moale cu zaharul pudra si esenta de vanilie apoi adaugam ricotta (in cazul meu) si amestecam tot cu mixerul.
Intindem crema peste blat si dam prajitura la rece pana preparam glazura.

3. Pentru glazura amestecam amidonul cu zahar si adaugm treptat sucul de portocale.

Daca aveti suc proaspat foarte bine, daca nu puteti folosi si cumparat cum am folosit eu si anume Santal.

Punem craticioara la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa. Lasam sa dea cateva clocote (fara frica, cu amidon nu se intampla nimic) apoi lasam sa se raceasca. Ca sa nu se formeze o pojghita groasa deasupra punem folie de plastic peste glazura. Cand este rece (atentie sa nu uitati de ea) o turnam peste prajitura.

Tinem prajitura la rece 4-5 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.

Taiem felii si servim. Noua ne-a placut foarte mult.

Comentarii Facebook
Loading...