Atentie la copii si batrani. Hepatita E a ajuns şi la oameni. Cum se manifestă boala?

Loading...

Atentie la copii si batrani.

Un bărbat de 56 de ani a fost diagnosticat cu hepatita E, acesta fiind primul caz în care boala a fost transmisă de la un șobolan.

Momentan, cercetătorii nu știu cum a contractat omul virusul. În schimb, au descoperit că, în apropierea casei acestuia, coșurile de gunoi erau pline cu șobolani, notează BBC.

Până acum nu au existat dovezi potrivit cărora acest virus se poate transmite și la oameni. Medicii spun că era cunoscut faptul că hepatita E poate fi răspândită prin apa contaminată.

Loading...

Medicii au descoperit cazul de hepatită E după ce mai multe teste imagistice au relevat o funcționare anormală a ficatului, în condițiile în care bărbatul suferise o operație de transplant de ficat.

Mai mult investigații medicale au scos la iveală faptul că pacientul era infectat cu o tulpină „foarte diferită” a hepatitei decât cea care afectează oamenii în mod normal, au precizat cercetătorii Universității din Hong Kong.

„Suntem de părere că mâncarea a fost contaminată cu excremente de la un șobolan infestat”, arată medicii.

Simptomele hepatitei E includ icter, stări de oboseală, febră, greață, vomă și durere abdominală.

Potrivit medicilor, majoritatea oamenilor se recuperează după această boală. În schimb, hepatita E poate fi fatală în cazul persoanelor cu deficiențe imunitare sau a femeilor însărcinate.

Studiile arată că, de-a lungul timpului, mai mult de 60% dintre infecțiile pe care oamenii le-au dezvoltat au apărut inițial la animale.

Creșterea alarmantă a numărului de șobolani a devenit o problemă în Hong Kong din cauza umidității și a temperaturilor ridicate.

Loading...