Asa se face cel mai gustos drob de Paste. Secretul stiut de putini bucatari

Loading...

In mod traditional, pregatindu-se pentru sarbatorile pascale, credinciosii ortodocsi jertfesc un miel ce simbolizeaza jertfa lui Hristos pentru mantuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de intreaga familie, alaturi de oua rosii si pasca cu branza.

Ingredientele principale pentru DROB DE MIEL sunt maruntaiele de miel (ficat, plamani, inima si rinichi), verdeturi (ceapa verde, marar, patrunjel, usturoi, leustean), oua (crude si fierte), paine inmuiata in apa sau lapte. Maruntaiele fierte si tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente si condimente (sare, piper).

Prapurul mielului este asezat intr-o tava, peste care se pune amestecul de carne. DROBUL DE MIEL este unul dintre cele mai apreciate mancaruri traditionale, existand o serie de variatii ale retetei. Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat in locul praporelui. In majoritatea variantelor se asaza oua fierte in centrul acestuia.

Drobul este un preparat traditional care nu trebuie sa lipsesca de la masa de Paste. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate si nu trebuie sa stai mai mult de o ora si 30 de minute in bucatarie pentru a-l gati.

Loading...

Medicii nutritionisti spun ca drobul are un continut caloric redus si poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob contine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi facut si din carne de pui.

Ingrediente:

1 kg maruntaie de miel – ficat, plamani, inima, rinichi, splina

150 g unt sarat

2 cepe mari

6 oua mari

3 legaturi de ceapa verde, tocate maruntel

3 legaturi usturoi verde, maruntit

100 g smantana

1 prapur de miel

2 legaturi patrunjel, maruntit

2 legaturi marar, maruntit

sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se spala organele si se pun la fiert, dupa ce sunt gata le dam prin masina de tocat inpreuna cu carne de porc.

Ceapa, usturoiul si patrunjelul se va toca marunt dupa ce au fost bine spalate si se vor amesteca cu compozitia de carne si maruntaie se adauga cele patru ou crude se condimneteaza dupa plac si se omogenizeaza bine toata compozitia, dupa aceea se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de compozitie si se orneaza cu oua fierte taiate rondele, iar se adauga un strat de carne iar la sfarsit oua.

Loading...