Anunț major despre pensii și salarii! Este ‘DEZASTRU pentru România! Criza economică este confirmată oficial!’

Loading...

Anunț dezastruos despre pensii și salarii! Se ascund lucruri foarte importante în spatele acțiunilor lui Liviu Dragnea. Mai concret, disperarea sa ascunde o criză economică ce va afecta pensiile și salariile și va duce la creșterea taxelor.

Liberalul Florin Cîţu susţine că această criză este confirmată oficial, iar împrumuturile pe care le face Executivul vor fi fatale pentru România.

”Spre disperarea lui Dragnea, CRIZA economica este confirmata oficial!

Trebuie sa va intrebati de ce este asa disperat Dragnea sa opreasca decizia S&P de a schimba perspectivei de la stabil la NEGATIV.

Loading...

Putea foarte simplu sa spuna, asa cum o face de fiecare data, ca este o consipiratie globala iar agentia de rating este infiltrata de agenti ai multinationalelor, statului paralel etc. Asa cum face cand il critica Comisia Europeana, Parlamentul European, opozitia politica, etc.

Inainte sa va explic, trebuie sa intelegeti un lucru foarte clar. PSD+ALDE sunt cei care guverneaza ACUM Romania. Tot ce se intampla negativ este responsabilitatea lor. Peste tot in Romania, inclusiv la Bucuresti. Sa nu mai existe dubii. Cei care ii ajuta sa ascunda dezastrul sunt partasi la distrugerea Romaniei.

Acum despre rating si disperarea lui Dragnea:

Fara rating, Romania nu se poate imprumuta, local sau international, pentru a acoperi deficitul bugetar. Deficitul se duce direct in plata pensiilor speciale, sinecurilor de partid si a datoriilor companiilor de stat.

Ratingul este platit de Romania. De aceea S&P a acceptat contestatia si sa amane 2 saptamani anuntul despre perspectiva. Dar si contestatia se plateste.

BOMBA.

Ce nu spune Dragnea si nici slugile lui. Daca S&P schimba acum perspectiva la negativ, urmatoare miscare in toamna este de SCADERE a rating-ului. DEZASTRU pentru Romania.

Aici va rog sa fiti atenti.

In acest moment rating-ul Romaniei, de la toate agentiile de rating, este cu un nivel peste cel de JUNK Bonds. Adica suntem exact la limita de jos a nivelului care recomanda si nu prea sa se investeasca in astfel de tari. JUNK bonds, dupa cum le spune si numele sunt gunoi.

Trecerea Romaniei, din nou, in categoria JUNK ar insemna DEZASTRU. Categoria JUNK inseamna tari cu probabilitate MARE de a nu plati datoriile in caz de faliment. Mai mut, investitorilor li se recomanda sa EVITE tari din categoria JUNK.

Aceasta este problema reala a lui Dragnea. Romania se afla la cateva luni de fi eliminata de pe pietele de imprumut, local si international.

Implicatiile sunt imediate si ingrozitoare pentru romani.

Dobanzile la care se imprumuta Romania vor creste peste 7%. Dar doar daca gasim pe cineva sa cumpere aceste obligatiuni. Bancile care investesc in obligatiuni de tip JUNK trebuie sa puna deoparte mai mult capital de risc. Adica le costa mai mult. Daca mai adaugam si taxele, este clar ca bancile vor evita Romania.

Cu dobanzi mai mari deficitul o sa fie aproape imposibil de acoperit din imprumuturi. Guvernul va continua sa creasca taxele, asa cum face de doi ani, sau va taia din cheltuieli. Este un guvern socialist intesat de infractori. Nu va taia cheltuielile, va continua sa creasca taxele.

Ce se poate intampla in urmatoarele 2 saptamani.

Nimic. Romania este in CRIZA si nu se poate schimba peste noapte acest lucru.

Dezechilibrele despre care vorbeste S&P nu pot fi remediate intr-o perioada asa scurta. Si nu este vorba despre OUG 114. Va spun ca aici Dragnea nu da inapoi si va pastra taxele din ordonanta intr-o forma sau alta.

S&P nu are cum sa creada promisiunile disperate, unele ilegale , ale lui Dragnea atat timp cat acesta a introdus in Parlament un buget cu un deficit de 2.55% din PIB si a adoptat un buget cu un deficit de 2.76% din PIB. Pentru a convinge S&P Dragnea trebuie sa reduca credibil deficitul bugetar. Nu se va intampla.

Dupa doi ani de zile am ajuns exact unde am spus atunci cand am avut primul discurs in Parlament despre bugetul PSD si programul de guvernare- o economie in CRIZA. Acum confirmata si de agentiile de rating dupa ce pietele au confirmat de cateva luni bune.

In urmatoarele luni.

Nu se vor face investitii. Nu se vor face autostrazi. Pensiile si salariile se vor plati din imprumturi cu dobanzi din ce in ce mai mari. Urmeaza si alte taxe. Inflatia creste.

Romania este in CRIZA. Pana la sfarsitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Valcov, Teodorovicii, ideologii de partid platiti cu sinecuri, functionarii care sustin prin falsificarea datelor golaniile ministrilor si restul grupului infractional organizat PSD+ALDE.

#RomaniaFaraPSDsiALDE”, a scris Cîţu pe Facebook.

Loading...