Anul Nou Chinezesc 2024 începe sâmbătă, 10 februarie. Previziuni pentru Anul Dragonului de Lemn: inovație, creativitate și progres

Loading...

Anul Nou Chinezesc pentru anul 2024 debutează în data de 10 februarie. Previziunile pentru Anul Dragonului de Lemn aduc în prim-plan inovația, creativitatea și progresul.

În tradiția horoscopului chinezesc, cele 12 animale sunt reprezentate de Șobolan, Bou, Tigru, Iepure, Dragon, Șarpe, Cal, Capră, Maimuță, Cocoș, Câine și Porc (uneori, în unele interpretări, Porcul poate fi asociat și cu un animal sălbatic, precum mistrețul). Fiecare animal este caracterizat de trăsături specifice, influențând personalitatea și destinul individului.

În plus, fiecare an este asociat cu unul dintre cele cinci elemente, rezultând o combinație unică de animal și element pentru fiecare ciclu de 12 ani. Oamenii sunt clasificați în funcție de anul, luna și ziua nașterii lor. Data Anului Nou Chinezesc variază în fiecare an, însă este întotdeauna situată undeva între 21 ianuarie și 20 februarie.

Dragonul este adesea asociat cu puterea, norocul și succesul. Anul Dragonului de Lemn poate aduce o energie intensă și un sentiment de încredere în sine. Elementul Lemn aduce o notă de stabilitate și rezistență în fața provocărilor, dar și un teren propice pentru inovație și creativitate.

Loading...

Prin urmare, Anul Dragonului de Lemn poate fi o perioadă favorabilă pentru progres în diverse domenii, stimulând inovația și creativitatea. Dragonul este considerat și un simbol al schimbării și transformării, indicând posibile evoluții semnificative la nivel personal, social și global.

Cu toate acestea, anul Dragonului poate aduce și tendința către excese și riscuri. Este important să fim atenți și echilibrați în luările de decizii și acțiuni. Elementul Lemn poate simboliza, de asemenea, echilibrul și armonia, oferind oportunități de a găsi un echilibru între diferitele aspecte ale vieții și de a căuta armonia în relații și în mediul înconjurător.

În legenda tradițională a Marii Curse, se spune că Împăratul de Jad a selectat 12 animale pentru a-i fi gărzi, iar poziția lor în ordinea anilor era determinată de cât de repede ajungeau la porțile Raiului. Anul 2024 este Anul Dragonului, fiind singura creatură mitică dintre animalele zodiacale, cu o imagine construită din elemente specifice altor animale, precum corpul unui șarpe și solzii unui pește.

Loading...