Alimente care nu trebuie sa stea la frigider

Contrar a ceea ce se crede, sunt alimente care nu trebuie sa stea la frigider. In mod normal, am fost invatati ca alimentele tinute la rece, se pastreza mai bine. Insa, exista alimente care se pot altera mai repede , sau care isi pierd proprietatile atunci cand sunt tinute la frigider.

Din acestea fac parte:

Rosiile tinute la rece, vor deveni prea moi si fainoase.In mod normal, rosiile trebuie mancate la 5 zile dupa ce au fost culese.

Castravetii tinuti la frigider, se vor inmuia si isi vor pierde gustul.

Painea tinuta la rece, nu mucegaieste atat de repede,dar, se usuca mult mai repede. Daca ai mai multa paine decat este necesar, poti sa o tii in congelator, si sa o scoti doar atunci cand ai nevoie.

CITESTE SI: Vinete coapte cu parmezan

Ciocolata tinuta la rece, isi va pierde gustul si aroma.Aceasta preia mirosuri din frigider, si isi va pierde culoarea.
Loading...

Patrunjelul verde se pastreaza cel mai bine intr-un pahar cu apa.Daca va fi bagat la frigider, se va usca si isi va pierde din proprietati.Acelasi lucru se intampla si cu busuiocul.

Cartofii, daca sunt tinuti la rece, isi vor schimba textura si gustul,

Pepenele, daca nu este taiat, isi pastreaza mai bine antioxidantii si gustul daca este pastrat la temperatura camerei.Daca a fost taiat, nu-l tineti in frigider mai mult de 3 zile.

Ceapa tinuta la rece, se inmoaie si mucegaieste mult mai repede. Daca nu este taiata, sta foarte bine in debara,sau intr-un loc ferit de caldura si umiditate. Odata ce a fost taiata, puteti sa o puneti intr-o punguta in frigider.

Cafeaua, daca este tinuta la rece, isi pierde aroma.Cafeaua trebuie pastrata intr-un recipient inchis ermetic, in debara.

Loading...