Ai răcit? Încearcă rețeta tradițională a bunicilor! ceapa și miere – Cel mai bun remediu pentru tuse și dureri în gât cu acțiune instantanee

Siropul de ceapa, datorita proprietatilor sale antiinfectioase si antiseptice,se foloseste pentru gripa si  tuse.Acesta are un gust mai bun decat al produselor din farmacii si te scapa de simptomele neplacute ale racelii intr-un timp foarte scurt.

Ceapa are in compozitia sa acid folic,vitamina C, B6 , B1 si biotina. Pe langa asta,ceapa contine quercitina, un antioxidant ce are un puternic efect antiinflamator.Siropul de ceapa e indicat in cazul tusei seci,febrei si decongestionarii cailor nazxale.

Totusi,daca tusea ta nu e seaca,ar fi indicat sa nu o oprestri,deoarece rolul ei este de a scoate microbii din tine. Iata cum se prepara siropul de ceapa:

Loading...

Ia doua cepe mici, curata-le radacinile si adauga-le in 250 ml de apa in momentul in care ele ajung in punctul de fierbere. Lasati 10-15 minute. Puteti adauca miere in timpul fierberii. Ca sa ai parte din plin de proprietatile mierii,adaug-o dupa ce fiertura de ceapa a ajuns la o temperature la care poti sa o bei.

Poti adauga hrean in cazul in care vrei sa pastrezi mai mult timp decoctul din ceapa.Poti prepara o alta reteta de ceapa,indicata pentru copii in special. Iti trebuie un borcanel de miere,o ceasca de zahar granulat si o ceapa rosie sau alba.

Dupa ce tai feliile egale, prima felie aseaz-o la baza borcanului si toarna deasupra miere sau zahar.Alterneaza straturile si umple recipientul,apoi lasa-l sa stea asa 12 ore. Pentru a intari proprietatile antibacteriene ale siropului,adauga o lingurita de zeama de lamaie si scortisoara.

Bunica avea dreptate atunci cand spunea ca remediile preparate in case actioneaza mult mai repede si nu au nici efecte secundare.

sursa: healthy-zone.ro

Loading...