A trage sau a nu trage? – Aceasta este intrebarea! Iata de ce e bine sa eliberezi gazele din organism, lucru considerat de societatea in care traim ceva rusinos desi nu exista nimeni care sa nu ”calce pe broasca”. Tu ce crezi?

Dacă v-ați rusinat vreodată sau ați fost facut de ras de altcineva pentru că eliberati vanturi, spuneți-le că sunteți foarte sănătoși.

Eliberarea de vanturi nu este modul cel mai plin de farmec pentru îmbunătățirea sau evaluarea sănătății noastre, dar este un indicator al unui sistem digestiv sănătos, bine funcțional și al unui nivel echilibrat de bacterii intestinale.

Potrivit lui thefartfacts.com, acestea sunt componentele ce fac să miroasă un vant:

Loading...

9% azot

21% hidrogen

9% dioxid de carbon

7% metan

4% oxigen

1% hidrogen sulfurat.

MedicalDaily.com sugerează că oamenii elibereaza vanturi de cinci – zece ori pe zi, deși thefartfacts.com spune ca acel număr este 14. Majoritatea vanturilor noastre apar în timpul somnului. Alimentele despre care se știe că provoacă flatulență sunt bogate în carbohidrați, cum ar fi fasolea, anghinarea, produsele lactate, cartofii dulci, ovăzul, nucile, soia și grâul.

Va trebui să mănânci numai zaharuri rafinate dacă vrei să încetezi să flatulezi și asta nu este sănătos pentru nimeni.

În ciuda a ceea ce ne spune societatea, femeile sunt si ele val, la fel de mult ca și bărbații. De fapt, thefartfacts.com spune ca femeile au avut vanturi mai concentrate si mai mirositoare intr-un studiu in care barbatii si femeile mancau acelasi tip si aceeasi cantitate de mancare.

Indiferent de motivul sau de câte ori flatulam, iată câteva motive pentru care este bine pentru noi:

Reducerea balonarii

Umflarea este cauzată de acumularea de gaze în intestinele dvs., care favorizeaza eliberările. Dacă pantalonii se simt puțin strânși, luați în considerare eliberarea unui vant.

Ajută la echilibrarea dietei

Tragerea vântului vă poate ajuta să stabiliți dacă dieta dvs. este echilibrată sau nu, deoarece organismul dumneavoastră va reacționa diferit la diferite alimente. Deci, dacă mănânci o grămadă de carne roșie, vanturile tale vor mirosi. Dacă mâncați o mulțime de carbohidrați, veți flatula mai mult, dar vor avea un miros mai neutru.

Reduceți durerea abdominală

Retinerea gazului poate provoca dureri abdominale, cunoscută și sub numele de distensie intestinală. Deci, lăsarea gazului dvs. va ajuta la ameliorarea acestei dureri. Dacă puteți lăsa „fiarele” dvs. să zboare, puteți să vă masați ușor burta pentru a ajuta fluxul de gaz prin sistemul dvs. digestiv.

Sanatatea Colonului

Ținerea gazelor in intestin sau abdomen sau încercarea de a manipula modul în care sunt eliberate poate dăuna colonului dumneavoastră și inflama hemoroizii dumneavoastră. Celor care au probleme cu colonul li se spune să nu păstreze vanturile înăuntru. Deci, este mai bine să eliberezi gazele natural, atunci când trebuie.

Mirosul Vanturilor este sanatos

Deși nimeni nu o va recunoaște, tuturor le place mirosul propriilor lor vanturi. Altor oameni…nu atât de mult.

Poate că acest lucru se datorează faptului că știm instinctiv că este bine pentru noi. Acest lucru se datorează faptului că hidrogenul sulfurat produs în intestinele noastre în timpul digestiei poate împiedica deteriorarea mitocondrială a celulelor noastre. Acest lucru previne accidente vasculare cerebrale, boli de inima si artrita.

Determinați alergiile alimentare

Flatulența poate determina dacă avem sau nu anumite alergii alimentare cum ar fi intoleranța la lactoză și boala celiacă. Acest lucru se datorează faptului că veți produce mult gaz suplimentar după ce le consumați.

Dacă se întâmplă acest lucru și bănuiți că ați putea avea o alergie, ar trebui să-l vedeți pe medicul dumneavoastră.

Este plăcut

Flatulenta se simte fantastic. Dacă nu e un motiv suficient pentru a elibera vanturi … Nu știu ce este. În plus, încercarea de a le ține înăuntru ne poate face să ne simtim rau și nimeni nu are nevoie de un alt motiv pentru a fi iritat.

Dacă tot vă este rușine de cât de mult gaz eliberati, puteți încerca următoarele:

– asigurați-vă că nu aveți o condiție de sanatate care necesită îngrijiri medicale

– mănâncă încet

– evitați băuturile carbogazoase și îndulcitorii artificiali

– faceti mai multe exerciții de gimnastica

În caz contrar, simțiți-vă mai confortabil de a fi o ființă umană. La urma urmei, pentru a avea un sistem digestiv sanatos este ceva de care trebuie să fim mulțumiti.

Vă rog distribuiti acest articol cu prietenii și familia.

Un articol de: BENSAN ROMANIA.

Puteti prelua pana la maxim 3 paragrafe cu mentiunea ”www.bensan.ro” cu link activ catre articol.

Puteti prelua pana la maxim 3 paragrafe cu mentiunea ”www.bensan.ro” cu link activ catre articol.

Loading...